Utilizarea web-ului

Am decis sa fac acest topic dupa ce am gasit printre lucrarile din anul acesta situri precum Catalogul Virtual sau Colegiul National Iasi.

Mie personal mi se pare ca utilitatea acestora este foarte mare. Din pacate nu am cunoscut pana acum un asemenea site accesat si folosit la capacitate maxima. Iar in cazul unui catalog virtual cu atat mai putin, desi avantajele sunt nenumarate.

Cat timp trebuie sa treaca pana ce institutiile de invatamant sa realizeze potentialul lor? Cand imi voi vedea profesorii introducand notele sau absentele online, vorbind cu absolventi sau explicand o problema la matematica pe un forum?

Trebuie sa treaca generatia de profi “old school” care sa nu stie cum se porneste un calculator. Peste vreo 10 ani, sa zicem, cand toti care au peste 50 d ani o sa iasa la pensie si cei tineri vor ajunge in functii de conducere, poate va fi o schimbare. Dar, atat timp cat ministrul invatamantului are 100 de ani, si nu e in stare sa pazeasca subiectele de Bac ca sa nu fie furate de oricine, nu vad o schimbare in bine in viitorul foarte apropiat. Suntem in Romania, nu?!..

Pai uite eu sunt la cel mai bun liceu din barlad (vaslui) si din colectivul de profesori care e destul de mare nu stiu daca au 10 calculator si stiu sa si-l foloseasca cu adevarat … uite de exemplu daca ati vazut microsoft are ceva de genu facut deja face parte din SharePoint Services si se poate integra foarte bine intr-o scoala romaneasca … ! Parca FEA din Iasi avea un site de genu (google it) !Domnii profesori de informatica ar folosi aceste portale si inca vreo 2-3 domni profesori dar restu de 30-40-50 … 100 :neutral_face: ! Mai avem mult pana ajungem la acest nivel … chiar foarte mult cred eu !

Imagineaza-ti ca nu se poate implementa asa ceva intr-un liceu si atat, trebuie sa se implementeze la nivel national atata timp cat cataloagele si alte chestii sunt documente oficiale. Poate un liceu sa iti treaca notele pe calculator dar poate exista riscul ca intra 12-a sa ti se demonstreze ca tu n-ai facut liceul.Poate SIVECO va face ceva ca tot pare principalul ISV la Ministerul Educatiei.

Mega_Bytu

Poate SIVECO va face ceva ca tot pare principalul ISV la Ministerul Educatiei.:laughing: Da. Poate ca SIVECO va cumpara pe bani relativ putini un astfel de proiect de la un elev de liceu care vrea sa merga vara la mare cu prietena lui :smile:)
alecs

Cat timp trebuie sa treaca pana ce institutiile de invatamant sa realizeze potentialul lor? Cand imi voi vedea profesorii introducand notele sau absentele online, vorbind cu absolventi sau explicand o problema la matematica pe un forum?Una din probleme este si securitatea datelor / usurinta cu care pot fi modificate. Imagineaza-ti ca cineva sparge sistemul si isi pune numai 10. Exista undeva vreo dovada a faptului ca nu a avut de fapt 10? Urmele electronice sunt mult mai greu (imposibil uneori) de gasit / observat.

Bine, dar solutii se pot gasi, se pot centraliza la nivel national rezultatele, se poate face un sistem de autentificare la nivel de profesor pe baza de amprenta ca sa nu mai exista riscul parolei de genul numele cainelui. Se pot crea backupuri periodice si verificarea modificarilor majore inainte de a se face backup. Se poate realiza un soft cat de cat sigur, imposibl perfect dar destul de safe. Solutii se pot gasi, tehnic exista capabilitatea. Zic si eu acum cateva idei, nu-s noi dar se pot aplica.

Numai da idei ca poate se trezesc baietii de la soft cu o tema de open de genu :smiley: sau poate si noi de la web nu se poate stii …Oricum daca se pune o echipa de studenti si o echipa de webdesigneri fff buni pot sa realizeze acest soft … in 6 luni scot unul dintre cele mai secure proiecte din toate timpurile :sunglasses: ! Se poate face ceva … deja prin capu meu se invart destule rotite pentru un astfel de proiect :smiley: