Viața unui Animator - Multimedia - Dâmbovița - Lucrari 2022 Nationala

Informatii generale

Descriere

Videoclipul prezentat este un scurtmetraj care satirizează partea mai puțin plăcută în ocupația de editor/animator, anume erorile și crash-urile programelor pe care le utilizezi. Clipul este alcătuit dintr-o combinație între cadre filmate și cadre animate, tranzițiile fiind foarte dese între lumea “reală” și cea “virtuală”. Pe scurt, protagonistul scurtmetrajului, în timp ce editează, este deranjat de personajele create chiar de el însuși, însă acțiunea este oprită de o eroare de program. Acesta încearcă să rezolve problema, dar în ciuda neputinței sale, ajunge să își arunce laptopul pe geamul de alături. Laptopul reușește să supraviețuiască impactului fiind salvat chiar de unul dintre personajele create de animator.

Metafora din spatele clipului este reprezentată de faptul că orice animator are momente de agonie, dar într-un final este salvat de produsul muncii sale. Procesul de creație este un proces care necesită sacrificii, foarte mult timp investit, rezultatele fiind direct proporționale cu efortul depus.

Tehnologii

Programele folosite în realizarea scurtmetrajului animat sunt Adobe Premiere Pro, Adobe After Effects, Adobe Animate CC cunoscut ca și fostul Adobe Flash, Adobe Photoshop și Blender 3D. Videoclipul începe cu un scurt edit realizat în Adobe Premiere Pro. Cadrele au fost filmate în 2160p 4k. S-au aplicat diferite efecte de tranziție, scale up-uri, ajustări de poziție și corecții de culoare. Animațiile stickman-urilor au fost realizate în Animate CC. Aceștia au fost animați prin tehnica frame-by-frame, fiecare cadru fiind desenat independent, suprapunerea acestora formând animația. Tranzițiile la cadrele animate au avut nevoie de construcție individuală. Fundalurile au fost realizate în Adobe Photoshop cu ajutorul unei tablete grafice, fiecare element fiind desenat independent. Ultima parte a videoclipului este reprezentată de animație 3D realizată în Blender. Obiectele au fost modelate într-un spațiu tridimensional, iluminate de puncte luminoase artificiale pentru a imita lumina unui bec real, umbrele și fiecare mișcare din animație fiind realiste, supunându-se legilor fizicii.

Cerinte sistem

  • un videoproiector
  • boxe

Realizatori

Valentin Baciu

  • Scoala: Colegiul National Ienachita Vacarescu
  • Clasa: 12
  • Judet: Dâmbovița
  • Oras: Târgoviște

Screenshots