WapSmart! - Web - Dimbovita - 2006 Nationala

Informatii generale

  • Categorie: Web
  • Judetul: Dimbovita

Descriere

Situl este format din 3 interfete: una web disponibila pentru toate browserele, si doua wap(una wap 1.1 standard, si una wap 2.0). Situl ofera material pentru telefoanele mobile(poze, sunet, fisiere uploadate de utilizatori), si informatii utile(stiri, meteo,sport, curs valutar,etc… /numai in interfetele wap).

Tehnologii

Apache 1.3.x / PHP 5.x, Mysql 3.23.xx, WML , HTML, CSS

Cerinte sistem

Browser telefon mobil cu suport wap 1.1/wap 2.0(CSD/GPRS/alt mod de conectare). Browser pc cu suport wap 1.1/wap 2.0(Opera ,Winwap,sau altul)browser cu suport HTML.

Realizatori

Ghinea Andrei

  • Scoala: C.N. Constantin Carabella
  • Clasa: XII-a
  • Judet: Dimbovita

ScreenshotsUn portal wap in romania este foarte bine venit dar nu stiu cat % din romani o sa-l foloseasca :smile: ! Adica eu mi-am luat un telefon mediu (nokia 6030) care nu ii cine stie ce si i-am pus un opera mini care m-o costat downloadul 10c si acuma pot sta pe mess si pot sa vad orice site si costa si putin dar cine da atata “osteneala” in tara asta ca sa aiba wap pe telefon si sa mai viziteze si un portal cu el !Oricum idea este nobila dar nu ai finalitate !!! Segmentul nu este inca dezvoltat …

hurrycane

Oricum idea este nobila dar nu ai finalitate !!! Segmentul nu este inca dezvoltat ...Oh.. this is like, so... true.

A fost o vreme cand lumea nu stia sa foloseasca mobilele, dar asta nu i-a impiedicat pe producatori sa le faca…

Lumea o sa evolueze si o sa invete sa umble si pe wap si astfel o sa aiba si site-ul o utlitate.

In rest are niste functii dragute pt ce vrea sa faca.

Tare ma indoiesc ca wapul va mai avea succesul pe care l-a avut (i-a trecut apogeul). Toate telefoanele vor avea de acum browsere xhtmli si conexiune minim GPRS.

Da, asa e… dar site-ul are oricum si versiunea pt wap.2 (care e un fel de xhtml si care merge bine pe opera mini cel putin)

Si oricum e vorba mai mult de continutul specific.

WAP2 foloseste XHTML trunchiat, XHTML MP. WAP-ul urmealza fie inlocuit in totalitate de access web pe telefon. ce se intelege prin continut specific? tehnologia 3G si noile capabilitati de conectare inlocuiesc treptat continutul specific pentru telefoane mobile cu continutul disponibil si pe PC.

http://wapsmart.x3d.ro/wapsmart/web/despre.php

Situl este dezvoltat pe themeul Yadda, creat de Joe[y].


Who's Joe? :smiley:

Hei ppl. Deci sa incepem cu explicatiile: Joe[y] e cel care a dezvoltat themeul in prima lui versione(copie simpla dupe un theme de blog), care a suferit ceva modificari din partea mea(initial interfata web a lipsit de tot, pentru ca situl wap continea doar downloads si informatii). Am ales sa dezvolt pe un theme css simplu pentru ca sa am probleme la incarcare. Este important ce face interfata web, nu cum arata.Bun. Eu unul sunt dependent de telefonul mobil, si inital am realizat ceea ce vedeti pentru mine. Dupa aceea am extins la downloads/stiri/selfcare si am dat situl public. Ce-i drept nu sunt foarte multi utilizatori care folosesc wap-ul ca solutie de browsing pentru ca nu stiu ce e aia(aud o gramada de posesori de telefoane ca sunt mandrii ca au si GPRS, dar nu stiu ce e aia:D). Avand in vedere putinii utilizatori care in are situl(nu ma ascund de asta) am fost obligat sa creez ceva ce sa acopere rapid principalele cereri: download(sunt o gramada de persoane innebunite dupa aplicatii java, care chiar daca au suport de conectare cu pcul(irda/bluetooth/etc)) nu pot descarca aplicatii decat pe wap, informatii utile(cursul valutar l-am facut accesibil pentru oricine, si stie destul de multe chestii interesante, sectiunea stiri e in lucru( o sa stie sa cirasca pentru fiecare user in parte exact feedurile dorite)) si ceva informatii pesonale(un organizer cam rudimentar, o agenda telefonica(din care chiar merge sa faci apeluri carte numerele storate in bazele de date de pe site:D) si in curand vreau sa implementez aici o sectiune de file/information sharing(sper sa fie gata pana la concurs)).So, traiasca Joe :smiley:. Daca il intalnesc ii dau o bereSi sa nu uit. Baietii de la orange au o oferta cel putin tentanta, daca nu excelenta. Wap Unlimited: GPRS pt 4$ pe luna/trafic nelimitat. Deci segmentul ala de piata ia avant. :smiley:

Ok, segmentul de la Orange e ok, dar ce parere ai de tehnologa 3G pe care Vodafone o sustine acum prin Vodafone Live!. Momentan sunt segmente diferite, dar cei cu GPRS si WAP de la Orange pe tehnologie 2G vor migra spre 3G, mai devreme sau mai tarziu. Extraoptiunea aia de 4$ e demult pe piata, a fost pusa la timpul ei sa impulsioneze piata sa foloseasca WAP-ul.Ce oferi in plus fata de MyX sau Neogen Mobile? In afara de faptul ca oferi content free?

In plus nu ofer altceva decat posibilitatea de upload+contentul free+poate ceva optiuni la personalizare. Acu spune si tu: preferi sa dai 2$ pe un wallpaper de pe Live! sau sa il arunci pe telefon prin WapSmart sau printr-un server oarecare(sa zicem ca nu ai irda/cablu etc…). Eu am vrut sa fac ceva pentru user si atat, nu pentru user si facutura lui. Oricum, avand in vedere numarul destul de mic de situri wap romanesti eu zic ca WapSmart e un pas inainte. Cine vrea sa il foloseasca il foloseste, cine nu, nu. E alegerea fiecaruia.