Waters for Life - Web - Braila - 2007 Nationala

Informatii generale

  • Categorie: Web
  • Judetul: Braila

Descriere

Pagina reprezinta site-ul unui proiect international de tip Comenius, in care este prezentata importanta apei in viata noastra. Deasemenea, sunt prezentate si doua mase de apa din judetul Braila, Dunarea si Lacul Sarat.

Tehnologii

HTML, CSS, Flash

Cerinte sistem

Flash Player 6, rezolutie 1024x768 px.

Realizatori

Neacsu Dan

  • Scoala: Liceul Teoretic “Mihail Sebastian”
  • Clasa: 11
  • Judet: Braila

Screenshots

Frumusel site-ul. Totusi sunt cateva aspecte la care ar trebui sa lucrezi putintel.

1. In general un intro e deranjant pentru un utilizator care se grabeste. Trebuie sa astepte sa se incarce animatia ceea ce s-ar putea sa dureze ceva pe o conexiune dial-up.

2. Singura modalitatea de a intra in site este un clik pe butonul “Skip intro” din animatia flash. Asta atrage dupa sine 3 probleme:

a) Motoarele de cautare nu stiu sa gaseasca link-uri in animatii flash.

b) Chiar daca sa presupunem ca gaseste adresa este foarte probabil sa nu o urmeze

c) Daca utilizatorul nu are flash instalat sau, pentru un motiv sau altul, nu poate sa isi instaleze flash nu poate sa viziteze restul site-ului, ceea ce nu te ajuta prea tare

3. Tu spui ca site-ul are nevoie de 1024x768. Nu pare sa fie mare problema, dar… sunt inca foarte multi cei care au rezolutie de 800x600. Uite un link cu statistici ca sa iti dai seama cat de multi sunt:http://www.w3schools.com/browsers/browsers_display.asp. Nimeni nu o sa-si schimbe display-ul doar ca sa viziteze un site. Pur si simplu va cauta un site cu continut apropiat, ceea ce iar nu te pre ajuta. Ideea e sa ai cat mai multi vizitatori. Incearca sa-l faci pe draq in patru si sa il faci sa mearga macar pe 800x600. Cel mai bine ar fi sa se adapteze in functie de capacitatile browser-ului, dar poate sa fie destul de greu… chiar enervant. :smiley:

4. Meniul din pagina principala e destul de enervant. Apare peste restul meniului principal. Parerea mea e sa il faci sa apara mai in dreapta.Cam atat deocamdata :smile:. [/url]

Nimeni nu mai are dialup si 800x600 a murit, gata.A trecut era aia, move on.http://stat.trafic.ro/stat/neogenro/sistem/#rezolutie

http://stat.trafic.ro/stat/softromro/sistem/#rezolutie

Permite-mi sa te contrazic.Lumea mai are dile-up si 800x600 doar ca sunt mai putin acum.Statisticile care le-ai dat sunt pentru targeturi specifice.Nu cred ca exista legatura intre ele si lucrarea aceasta.Cea mai sanatoasa abordare este ca un site sa se adapteze la targetul

lui.Daca dupa primele 1-2 luni majoritatea vizitatorilor au 800x600 atunci

ar trebui proiectat si o interfata pe acea rezolutieIn legatura cu “SEO” si vizitatorii care nu au flash cea mai buna abordare ar fi o varianta html.

Imi pare rau dar conexiunile dial-up sunt departe de a fi moarte. Gradul de penetrare al broadband raportat de ANRC la sfarsitul anului 2005 este de doar 3.47%, iar cresterea pentru anul 2006 a fost estimata la 150% ceea ce aduce conexiunile broadband la o cota de doar 5.2%.In ceea ce priveste publicul tinta al site-ului parerea mea este ca acesta va fi destul de variat. Totusi informatia este de interes general.Poate in cazul rezolutiei de 800x600 m-am inselat. Totusi eu n-as declara-o inca moarta. Trebuie sa tinem cont de faptul ca site-uri gen neogen sunt vizitate in cea mai mare parte de romani, iar in romania dispozitivele mobile(notebook, tablet etc.) nu au inca o cota asa mare de piata.

Iti zic eu ca nu mai exista dial-up decat in cele mai izolate locuri. Si asta fiindca nu stiu ca vecinii lor au ADSL pe aceeasi linie telefonica.

Exact, uita-te la neogen si vezi ca sub 9% au rezolutie 800x600, si peste 50% au 1024x768.Eu zic sa nu mai facem sacrificii pentru 9%. Pana si yahoo a migrat la 1024x768.

Yahoo! este unul dintre cele mai proaste exemple pe care puteai sa le dai. Este departe de a fi o companie model.In ceea ce priveste dial-up-ul si adsl intra in categoria Broadband. Adica in cei 5.2%. Si nu am scos yo informatiile astea in timp ce am scris post-ul. Sunt statistici facute de cei care se ocupa de asa ceva.

Dial-up si broadband sunt la poli opusi. Altfel nu ar mai exista termenul de broadband.Si de ce Yahoo, cel mai vizitat portal din lume, ar fi un exemplu prost ? :smile:Voi vedeti problema altfel. Voi vedeti cam asa:

- 10% din vizitatorii mei vor avea un scroll bar orizontal

Eu vad altfel:

- 90% din vizitatorii mei ar putea avea o experienta mai buna

Depinde cui te adresezi, daca e important pentru tine targetul ala de 10% atunci fal 800x600 pixeli daca nu, fa-l mai mare. Nu e cel mai logic? Pana la urma e important care e targetul tau, poate faci un site despre migrarea la rezolutii mai mari de 800x600 pixeli si atunci o sa-l faci de 800x600 pixeli, pentru ca aia vrei sa migreze, nu?Yahoo are si versiune wide si narrow, se adreseaza relativ si celor cu 800x600 pixeli.