Wavecom - Web - Dolj - Lucrari 2019 Nationala

Informatii generale

Descriere

Wavecom este un framework de design CSS si Javascript bazat pe stilul Material Design al Google, aducand consistenta intre sistemul de operare Android si Web. Scopul este de a oferi dezvoltatorilor un mod mai usor de a produce pagini web intr-un fel functional si gata de stadiul de productie. Fundamental, Wavecom urmeaza concepte de design minimaliste si moderne pentru a se incadra in standardele curente ale industriei web, astfel creandu-se o rezonanta intre experienta mobila nativa si online.
Codul si resursele ce compun proiectul incurajeaza de asemenea o folosinta intuitiva si directa, accelerand viteza cu care un dezvoltator isi poate termina sarcina.
Fiind un framework bazat in principal pe CSS, Wavecom ramane rapid, iar componentele pe care acesta le adauga isi pastreaza aspectul indiferent de browser sau de disponibilitatea Javascript/jQuery.
Adoptand conceptul Responsive, Wavecom se adapteaza in functie de marimea ecranului, iar componentele aduse de framework se comporta ca parti native ale unei aplicatii cand paginile sunt vizualizate pe Android si iOS.
Proiectul include si o suita de exemple ce demonstreaza functionalitatea Wavecom. In cazul site-ului MedX, framework-ul meu este folosit pentru a produce o interfata de logare, inregistrare si resetare a parolei. Pe langa Wavecom pentru design, MedX foloseste de asemenea si tehnici de criptare a parolei utilizatorilor pentru a mentine fiecare sesiune securizata. Astfel, Wavecom devine un strat de design ce poate fi adaugat peste orice proiect, fiind ideal pentru totul, de la interfete de logare si administrare pana la pagini de prezentare statice precum si Progressive Web Apps.
Framework-ul este modular, iar componentele pot fi modificate sau inlocuite in mod independent. Acesta capata si caracterul Themable deoarece majoritatea datelor de design fundamentale sunt stocate in variabile usor de modificat pentru dezvoltator.
Mai multe exemple incluse unde Wavecom a fost folosit sunt:

 • FluxOS - o pagina de prezentare a unui sistem de operare mobil fictiv;
 • StarTime - un site ce prezinta un program de lansari spatiale in timp real;
 • NeoMaterial - primul meu framework de design ce contine mare parte din originea Wavecom;
 • Neolythe - o versiune incipienta a Wavecom;
 • Proteus - o versiune Alpha a Wavecom ce implementa caracteristici semantice pentru prima data;
 • Mi A2 - pagina de prezentare pentru dispozitivul Xiaomi Mi A2;
 • RessurectMi - un tutorial online de reparatie pentru software-ul unui telefon;
 • Portofolio - pagina mea personala de portofoliu online.

ATENTIE:
Wavecom nu este inca in versiunea finala, iar exemplul MedX urmeaza sa primeasca functionalitate de citire a mesajelor medicale trimise de baza de date pentru fiecare sesiune securizata.

Tehnologii

Instrumente si tehnologii folosite:
HTML5, CSS3, Javascript, jQuery - front-end si animatii
MySQL, PHP - back-end si sistemul de logare/inregistrare
XAMPP - managementul bazelor de date

Cerinte sistem

PHP 7.2.19
Orice browser bazat pe Chromium/Webkit
Android System Webview 75.0.3770.101

Realizatori

Marius-Alexandru Dorobantu

 • Scoala: C. N. “Carol I”
 • Clasa: 12
 • Judet: Dolj
 • Oras: Craiova

Screenshots