Web Audio Player - Web - Mehedinti - 2008 Nationala

Informatii generale

  • Categorie: Web
  • Judetul: Mehedinti

Descriere

Player audio integrat în interfaţă web.

Tehnologii

XHTML, CSS, PHP, MySQL, JAVASCRIPT, AJAX, JSON

Cerinte sistem

Client: browser cu javascript activat
Server: apache, php5, mysql

Realizatori

Moraru Ionuţ

  • Scoala: Colegiul Tehnic “Domnul Tudor”
  • Clasa: XII
  • Judet: Mehedinti

Dincă Radu

  • Scoala: Colegiul Naţional “Traian”
  • Clasa: XI
  • Judet: Mehedinti

Screenshots

Nu se intelege foarte clar, dar s-ar parea ca e un fel de YouTube player mai destept.
Care e faza cu clipul de pe YouTube ? Poate sa fac streaming de pe serverul lor sau ceva? Si daca da, ei stiu ? :wink:

Oricum, e foarte promitator proiectul. Bafta la prezentare !

Da, streamingul se face direct de pe serverele lor. Practic avem acces la toata baza de date youtube, prin noul API care l-au pus la dispozitie. De asemenea API-ul ne permite un control total asupra playerului flash embeded.

Multumim!

Chiar mi-ar prinde bine un YouTube cu playlist. Sa-l puneti si voi pe net :wink:
Mai exista proiecte similare de web playere care fac uz de API-ul de la YouTube ? Si daca da, ce avantaje/dezavantaje ar avea implementarea voastra ?

Da, mai sunt cateva web playere care folosesc API-ul YouTuBe insa nici unul nu face nimic altceva decat sa ofere aceleasi utilitati ca YouTube intr-un pachet mai dragut. Aborbarea noastra se concentreaza pe accesibilitate si utilitate.

Avantaje sunt destul de multe, practic ne-am gandit ce ne-ar folosii noua, si cum am putea face asta cat mai accesibil pentru toti. Am gandit interfata in asa fel incat sa nu fie nevoie ca utilizatorul sa piarda mult timp familiarizandu-se cu ea. Daca utilizatorul a folosit un sistem de operare Windows, si un player gen Winamp, Media Player, iTunes ii va fii destul de usor sa foloseasca si aplicatia noastra.

Playlist-ul este destul de complex, permite suffle, que, repeat, repeat all, sort, crop cam aceleasi optiuni pe care le gasim si la un player audio instalat pe computer. In plus l-am testat cu un numar de 10.000 de melodii si a raspuns destul de rapid la solicitari din partea noastra. De asemenea playlistul poate fi facut public, fiind disponibil la toti utilizatorii. In viitor vom lucra la import/export playlist din contul YouTuBe si nu numai… ne-am gandit si la posibilitatea de a importa playlist-uri din fisiere de tip .pls, .m3u.

Datele temporare sunt salvate in cookie-uri, astfel, daca utilizatorul da refresh sau inchide browserul, cand revine totul va ramane la fel (pozitia ferestrelor, melodiile din playlist nesalvate, repeat|suffle).

Pana acum avem doar un singur skin, dar am programat totul in asa fel incat un nou skin sa poata fii creat/integrat cu usurinta.

Interesanta idee. Ar fi fost cu mult mai util un astfel de player care sa poata fi folosit nu intr-un browser ci ca aplicatie desktop. Oricum… bravo… vreau si eu :smiley:

Exista http://songza.com/ care face ceva similar.

mitza

Exista http://songza.com/ care face ceva similar.Ideea e aceiasi: easy access to an insane amount of free music, insa conceptele sunt diferite, implementarea e diferita.

Am mers pe ideea ca, bun... utilizatorul vrea sa asculte muzica, dar stie ce muzica vrea sa asculte?! Poate e nehotarat, poate vrea sa asculte ceva nou... Aici intervin playlist-urile cu diverse top-uri, cu cele mai asculate melodii, cu cele mai votate melodii, etc. Plus ca exista o lista cu artisti organizata pe genuri de muzica, anul lansarii, etc.

Aplicatia nu numai ca ofera posibilitatea de a asculta muzica, dar ofera si posibilitatea de a asculta muzica buna.