Web-based applications

Salutare,

Daca cineva vine anul acesta cu o aplicatie web-based (cum sunt produsele de la 37signals … <a href=“http://basecamphq.com/”>Basecamp</a>, <a href=“http://highrisehq.com/”>Highrise</a> etc. ) in ce categorie ar trebui sa se inscrie si cam ce parere s-ar face despre acest proiect ?Parerea mea este ca ar trebui sa se inscrie la web deoarece aceste produse fac parte din latura tehnica a "web 2.0’ si pentru ca in construirea lor se folosesc numai tehnologii web. Oricum astept si pararea voastra !Cheers

Aplicatiile web-based ar trebui inscrise la sectiunea Pagini web.

Jurizarea se va face in functie de criteriile sectiunii, in contextul targetului care il urmareste aplicatia.Defapt aplicatiile web sunt pagini web dinamice care ofera servicii si functionalitati.Si ar trebui inscrise la web nu pentru ca fac parte din latura tehnica a web2.0,ci pentru ca folosesc tehnologii web , targetul lor este pe web si normal platforma este web.

Super tare RoR :smiley:. Ma bucur ca lumea incepe sa invete :smile:

Dupa doi ani de php cand vezi ca faci validarea unui formular in 3 randuri de cod uiti tot si migrezi la RoR.Singura problema o reprezinta un IDE bun de Ruby on Rails pentru windows/linux. Singurul editor care merita e Textmate si el e doar pentru OS X iar calculatoarele apple sunt destul de scumpe in Romania. :unamused:PS: mai sunt IDEuri care imita textmate si sunt pt windows dar sunt putine. Cel mai bun dintre ele e in alpha de 6 luni iar urmatorul necesita CYGWIN instalat.

Propaganda.

RoRED e foarte bun. Si suporta si el macro-uri foare usor de folosit.

Are si php-ul partile lui bune , este posibil un developement rapid in php.In legatura cu RoR stiu de doua IDE-uri:- Aptana+Rad Rails

http://aptana.com/-Ruby Development Tools for EasyEclipse

http://www.easyeclipse.org/site/plugins … lipse.html

Din cate stiu eu Mac OSx poate rula si pe PC-uri. Google it!

mitza

Din cate stiu eu Mac OSx poate rula si pe PC-uri. Google it!


Da, dar drivere de unde ?:P

Dupa cum am spus Google It.http://wiki.osx86project.org/wiki/index … rtyDriversDar se poate cauta si mai adanc.Propun sa incheiem discutia MacOSx - devine offtopic

hurrycane

Singurul editor care merita e TextmateStiu ca nu e un comentariu constructiv dar nu ma pot abtine sa te trag de maneca.
Cred ca emacs si vim "merita" din plin.

Am incercat multe IDEuri pentru RoR pe windows.

RORed nu e inca “matur” si nu ma descurc cu el.

Radrails e bazat pe eclipse si l-am folosit si de cand cu aptana nu-mi mai place.Vim si Emacs cred ca sunt pana la urma singura solutie viabila momentan. Imi ia ceva timp pana ma obisnuiesc cu ele dar pana la urma sunt cele mai tari.Oricum in cateva luni vor fi gata si copiile de textmate pentru windows deci nu trebuie totusi sa disperam. Cat despre OS X pe PC am incercat si m-am chinuit dar pe sistemul meu chiar nu vrea sa mearga… si gata cu OS X-ul :smile:.Mai mult si in PHP se poate face rapid development dar trebuie sa ai un nivel de cunostiinte si trebuie si sa te organizezi putin. RoR te lasa mai liber la partea cu organizatu dar are si el bubele lui … cum ar fi solutiile de hosting si partea de deployment intr-un mediu stabil.

hurrycane

Mai mult si in PHP se poate face rapid development dar trebuie sa ai un nivel de cunostiinte si trebuie si sa te organizezi putin. RoR te lasa mai liber la partea cu organizatu dar are si el bubele lui ... cum ar fi solutiile de hosting si partea de deployment intr-un mediu stabil.Corect. In romania exista totusi, la www.khost.eu (colocati in datacenterul simpliq din cluj napoca) unde am si eu.
Stabil este dar este cam buggy. De exemplu in unele directoare vroia sa-mi ruleze calumea pe apache pe cand in altele nu.

Eu am un cont la mediatemple GridServer unde am un thread de mongrel de maxim 64 dar se poate extinde la 256 si 1024.E destul de greoi RoR prin Apache + FCGI, mai bine merge cu mongrel sau mai bine cu mai multe threaduri de mongrel si faci load balancing.