Web School Platform - Web - Timis - 2008 Nationala

Informatii generale

  • Categorie: Web
  • Judetul: Timis

Descriere

Web School Platform este un CMS destinat scolilor. Creeaza un mod facil de comunicare intre parinte si profesor ( prin forumul integrat sau prin mesajele private), dar si intre elevii scolii.
Pastreaza o arhiva a realizarilor elevilor, generatiile care “termina” fiind salvate intr-o sectiune speciala.
Exista si o interfata pentru teste on-line si un catalog virtual + alte facilitati.

Tehnologii

PHP 5.2, MySQL, XHTML, CSS 2, JavaScript

Cerinte sistem

Apache 2 sau lighttpd cu mod_rewrite si mod_expires
PHP 5.2.x
PHP GD
MySQL 4.1 sau 5.0

Realizatori

Coman Andrei

  • Scoala: Liceul “Grigore Moisil” Timisoara
  • Clasa: XI
  • Judet: Timis

Stoica Andrei

  • Scoala: Liceul “Grigore Moisil” Timisoara
  • Clasa: XI
  • Judet: Timis

ScreenshotsMda, pacat ca “editorul de text” nu e implementat de tine. E TinyMCE… Juriul puncteaza ceea ce ai facut tu… nu cine stie ce echipa de proiecte free open-source de pe net. Mai ai vreme… pune mana si implementeaza in php o “librarie” bbcode, sa fie incluse functiile basic macar. Ia mesaju asta ca sfat si nu ca si o critica…

Nu folosim BBCode. Doar HTML care e filtrat (duh). Uneori profesorii mai posteaza diferite tabele si dau copy/paste direct din Word. TinyMCE are cateva optiuni de curatare a codului foarte prost produs de Word.
Trebuia sa termin site-ul urgent si de aceea am optat pentru TinyMCE (si pentru facilitatile pe care mi le oferea). Deocamdata mai am terminat cateva module si daca imi ramane timp o sa fac si un alt editor tot WYSIWYG. Mersi de sugestie, dar si asta era in planuri pentru Galaciuc. Asta nu e versiunea finala :smile:

Uite si un tutorial, marca Microblog ( proiectul meu )… daca citesti cu atentie portiunea de cod de mai jos o sa iti dai seama de ceva…

[code=PHP:3l4jiz7i]<?php
$rand
= “<b>Salut</b>, [bold]Salut[/bold]”;
$rand = filtruhtml($rand);
$rand = filtruc($rand);
echo $rand;
#rezultatul e ceva asemanator: <b>Salut</b>, Salut ( bold )
?>[/code:3l4jiz7i]

Nu stiu ce sa zic… ar treb. sa faci niste tutoriale pentru acest gen de profesori.
… Web School Platform for Dummies :laughing:

Tu degeaba i-ai dat functiile prin care trece contentul daca nu i-ai afisat si functiile.

Poi acuma… :smile: A cui ii proiectu? :exclamation: I-am dat un punct de referinta, functiile si le poate implementa si singur banuiesc… ca nu ii greu.

Pai daca putea sa le implementeze si singur iti dai seama ca stia sa le si foloseasca singur :laughing: .

stati calm baieti ca daca trebuie sa facem si editor wysiwyg nu e nici o problema pt noi.

:smile: deja avem facut numa trebuie finisat, securizat si implementat. pt scoala nostra lasam cum vedeti pe url acela, dar la galaciuc am sa venim cu ce am muncit noi :wink:

Nu e vorba ca pot sau nu sa le implementez.
Este vorba de cat de usor pot insera profesorii continut. De obicei au tabele in Word.
De asemenea, majoritatea profesorilor nu sunt de informatica. Nu are rost sa invete un limbaj doar ca sa scrie pe site ceva. I-ar incomoda inutil.
Cum v-am spus mai sus, profesorii dau copy/paste. Am nevoie de HTML pe care il filtrez. Voi crea si un editor nou, si voi lasa TinyMCE ca optiune. :sunglasses:

Un buton pentru cautare si cautarea nu se poate face si pe site? :smile:

Nu am facut un motor de cautare intern (inca) pentru ca Google ne-a indexat tot site-ul si face vizite regulate :smile: (avem PR4 si sitemap-uri). Nu am avut nevoie de un motor de cautare intern (nu zic ca nu e necesar si probabil o sa-l fac pana la Galaciuc).
Cat despre buton e o chestie de design (not my section :smile: ). Poate o sa facem ceva de genul searchbox-ului din Firefox (butonul e intregat in campul de text).

Baieti, dar stiti ca galeria aia photo nu o sa fie punctata … ca e copiata…si nu mai zi ca ai modificat 2 butoane ca degeaba :laughing:

Am zis eu undeva ca nu am folosit librarii de JS? Pentru tot site-ul am folosit jQuery si plugin-uri de jQuery. Sunt constient de ce va fi punctat si ce nu . Nu scrie nici unde ca nu putem folosi chestii luate de pe net, ca sa nu mai reinventam roata si sa ne axam pe scopul proiectului in sine. Din cate stiu eu la Galaciuc (si cred ca e la fel la toate concursurile (cel putin la cele la care am participat)) daca declari ce ai luat de pe net totul e ok. Si normal e punctat ce ai facut tu.


si nu mai zi ca ai modificat 2 butoane ca degeaba

Am zis eu undeva asta ? :fearful:
Nu e Coppermine sau orice alt script luat de pe net. E scrisa de mine. Mai putin plugin-ul de Lightbox care e doar pentru eye-candy. Galeria poate functiona la fel de bine si fara el, de fapt tot site-ul poate functiona in parametrii normali chiar si fara js.
D@rk-s

Baieti, dar stiti ca galeria aia photo nu o sa fie punctata ... ca e copiata...si nu mai zi ca ai modificat 2 butoane ca degeaba :laughing:evident nu sti despre ce vb..