webDent - Web - Prahova - 2012 Nationala

Informatii generale

  • Categorie: Web
  • Judetul: Prahova

Descriere

webDent este o aplicatie de gestionare a intregii activitati a unui cabinet stomatologic. Aplicatia este constuita pe principiul SaaS, dar ruleaza aproape exclusiv pe client.

webDent este construita cu NodeJS folosind CoffeeScript, si compilata intr-un singur fisier folosind modulul StitchW (fork personal al modulului Stitch al lui Sam Stephenson). Pe client, aplicatia foloseste IndexedDB pentru a salva datele in mod offline si, odata la ceva vreme, le sincronizeaza pe server (unde datele se salveaza in tabele MySQL). Astfel, aplicatia poate fi folosita complet, fara lipsa oricarui feature in absenta unei conexiuni la internet.

Interfata aplicatiei este realizata cu HTML5 (mai mult tag-uri) si CSS3, tradusa instantaneu folosind Javascript. Fisierele de localizare sunt simple JSON-uri. View-urile sunt randate automat pe baza datelor existente in IndexedDB, fara a realiza un browser overhead prin pastrarea datelor in format Javascript.

Aplicatia include 3 nomenclatoare pentru personal medical, proceduri ce pot fi aplicate pacientilor, si, bineinteles, pacienti. In afara de aceste nomenclatoare, aplicatia mai include si un planificator pentru programari, si ofera posibilitatea deschiderii si editarii unei consultatii continand diferite informatii.

Internet Explorer 10 are suport (teoretic) pentru toate feature-urile aplicatiei, dar aparent se blocheaza la deschiderea bazei de date IndexedDB si mai ales, la crearea objectStore-urilor.

Tehnologii

NodeJS (Javascript), CoffeeScript, Socket.IO, IndexedDB, Offline AppCache Manifest, HTML5, IS Framework, Stitch (nodejs), MySQL, Windows Azure

Cerinte sistem

NodeJS min v0.6.15, orice sistem de operare pe partea de server.
Google Chrome sau Firefox, o varianta cat mai recenta. In curand, suport Internet Explorer 10 (bugfixes)

Realizatori

Marcu Sabin

  • Scoala: Colegiul National Nicolae Grigorescu
  • Clasa: XI
  • Judet: Prahova

Screenshots10000… de puncte for the use of Azure ! :smile:)

cristian.toma

10000.. de puncte for the use of Azure ! :smile:)Multumesc! :smiley: