YouChat v1.0 - Soft - Prahova - 2007 Nationala

Informatii generale

  • Categorie: Soft
  • Homepage:
  • Judetul: Prahova

Descriere

Proiectul reprezinta un sistem de chat , bazat pe modelul client-server . Astfel , intr-o lume in care nevoia de comunicare este un punct forte , serverul furnizeaza si intretine / prelucreaza o camera de “chat” . Prin intermediul clientului YouChat , userul se poate conecta la camera de chat [ furnizata de server ] atat de pe platforme Unix/Linux cat si Windows , ori folosind clienti SSH . Astfel userii de pe intreg internetul [ nu doar LAN/MAN ] pot comunica intr-un mod mai eficient . Proiectul se bazeaza pe simplitatea utilizarii [ putand fi folosit de o gama variata de useri ] cu un design atragator . Serverul ( ruland numai pe platforma Linux ) , afiseaza in timp real informatii de “management” referitoare la bunul curs al functionarii camerei de chat.Astfel , coordonatorul principal , poate supraveghea [ fara sa fie conectat la camera ] tot se se intampla in camera de chat [ conectari/deconectari mesaje ].
Clientul vine cu doua moduri de conectare [ normal & operator ] . Astfel operatorii sunt useri inregistrati [ pe server ] , conectandu-se la server pe baza de parola . Acestia vegheaza bunul mers al sistemului , avand chiar posibilitatea sa dea afara userii normali .
Softul client este destinat unei game mai largi de platforme [ datorita Java ] cat si modului Text [ pentru console Linux ori clienti SSH ].
Printre optiuni se remarca folosirea emoticonurilor , posibilitatea trimiterii de mesaje private catre membri camerei de chat [ inafara de cele direct in camera de chat ] cat si un bot interactiv de Trivia [ in caz ca intervine plictiseala printre userii camerei ].

Tehnologii

C , libraria ncurses ( interfata Text ) , Java

Cerinte sistem

Serverul ruleaza pe sisteme Linux . Clientul ruleaza pe orice sistem Windows/Linux , avand instalata masina virtuala Java . Necesita conexiune la Internet [ minim 128 kb/s ].

Realizatori

Kater Leonid - Costin

  • Scoala: Lic . Al.I.Cuza Ploiesti
  • Clasa: XII
  • Judet: Prahova

Screenshots


In ce masura programul tau se incadreaza in tiparele batranului IRC? Ofera optiuni in plus si respectiv, ce are in minus?

Poti tine un server online si sa ne dai linku pt. a downloda clientul sa il putem “vedea in actiune” ?Suporta doar un singur chat-room?

As avea doua intrebari :1.Acest soft poate lucra cu camerele de chat irc deja existente ,

sau esteo retea de comunicare complet diferita?

2.Folosesti http-ul sau un alt tip de protocol de comunicatie?

IRC reloaded :laughing: [ interesant ] . Batranul IRC , are destule optiuni , pe care nu am stat sa le implementez [ nici nu am stat sa ma inspir , ca nu’si are rostul o clona ]. Ideea de baza o reprezinta o camera de chat .Clientul suporta un singur chat-room . Cred ca am sa implementez optiunea multi-chat room [ mersi de idee ] . Nu am lucrat la nivel “mare” cu el si nu m-a tentat niciodata ideea de mult-chat room. :stuck_out_tongue:

Serverul este online . Clientul [ demo , nu introduci nicio adresa , se conecteaza direct la serverul meu local ] il ai aici.In legatura cu ultimele doua intrebari :1. Acest soft [ mai bine zis , sistem ] , nu este IRC . Acest proiect , reprezinta o “retea” [ momentan un server ] care ofera servicii clientilor YouChat . Softul [ serverul ] care ofera informatii clientilor este “original” , diferit de IRC . Fiecare cu treaba lui.

Deci , ca sa-ti raspund concret , acest soft nu are treaba cu IRC’u , facand legatura cu o retea de comunicare diferita , privata [ implementata in acest proiect ].

.2 Inca nu am implementat clienti “web” [ dar am de gand ] . Acest protocol comunica intre client si server folosind o conexiune TCP/IP si trei porturi implicite. :wink:

Vezi ca ai o foarte mare problema .1.Clientul nu-si inchide porturile cand inchizi aplicatia.2.JVM-ul nu se inchide(papa 88 de megabites).

Vezi c’am modificat linku’ de download . Mai uita omu :laughing:Acu’si inchide porturile ( aia era o versiune mai veche ) si nu papa mult. :wink:

leo

Acest protocol comunica intre client si server folosind o conexiune TCP/IP si trei porturi implicite. :wink:Sa inteleg ca foloseste 3 conexiuni simultan? Daca e asa, de ce (N-am avut ocazia sa testez ca nu-ti mergea serverul :smile: )?

Foloseste 3 conexiuni simultan , caci asa cred eu ca este mai optim . Defapt am vrut sa fiu sigur ( desi cred ca se putea face si in alte moduri ) , ca anumite date nu se “imbarliga” si userul nu poate distortiona din greseala bunul mers al aplicatiei . Cred ca posibilitatile alternative sunt nenumarate , dar daca asa l-am conceput de la inceput , nu l-am mai modificat pe parcurs ( caci era ceva de lucru la infrastructura ).

LE : Nici nu vazusem ca a picat serveru’ ( nu m-am mai ocupat de mult ) :laughing: