YouRP - Soft - Buzau - 2008 Nationala

Informatii generale

  • Categorie: Soft
  • Judetul: Buzau

Descriere

Ce este YouRP?
YouRP (Your Role Play) este un Game Engine pe baza caruia puteti realiza MMO-uri creand si modificand scripturi!

Ce Face?
YouRP este alcatuit din 2 aplicati:

  • Client
  • Server
    Este practic inima unui joc! Conexiunile, miscarile, colisiunile sunt pre stabilite, utilizator fiind nevoit doar sa adauge proprile sale modele, sa stabileasca reguli de joc, si sa isi publice creatia! Toate acestea doar modificand niste fisiere .CFG!

De Ce?
Pentru ca nu toata lumea este in stare sa realizeze un MMO de unu singur, sau nu are cunostintele necesare pentru acest lucru!

Tehnologii

Dark Basic Pro, Visual C++

Cerinte sistem

Un calculator ce ruleaza Windows XP, ce are DirectX 9.0c august 2007 sau mai nou, 512 Mega Ram!

Realizatori

Bacioiu Ciprian

  • Scoala: Gr. Sc. Ind. “Grigore C. Moisil”
  • Clasa: 10
  • Judet: Buzau

Screenshotswell, well…YouRP is in the house…with the script editor I made :laughing:

Nu auzisem de DarkBASIC pana acuma, dar se pare ca e o solutie out-of-the-box care deja implementeaza totul de la importare de modele, pana la texturari, lighting, coliziuni si alte smecherii pe care le suporta DX9. Proiectul tau se ocupa cu “traducerea” unor scripturi dintr-un limbaj definit de tine … in limbajul DarkBASIC al solutiei pe care ai folosit-o ? (pe care intuitia ma face sa cred ca-i o sintaxa cam ca Visual Basic, asa)

N-as vrea sa fiu rau, dar n-ar fi mai simplu pentru un utilizator sa foloseasca DarkBASIC direct ?

In alta ordine de idei… cum se leaga notiunea de role-play(ing) de problema asta?
Si ce e cu atatea semne de exclamare ? :wink:

M-am retras cu youRP deaorece nu este finalizat dar pot sa iti spun catev achesti!

DarkBasic este pana la urma un limbaj de programare! Si multi nu au rabdarea sa invete sa programeze! Eu am licenta in Dark Basic Pro Si Classic si il studiez de aproape 3 ani! De ce sa foloseasca scriptul meu si nu Dark Basic? Din mai multe motive! Voi enumera cateva:
- Singurele chesti pe care le are DBPro usuaore sunt crearea directa de primitive, incarcare si texturare! Restul trebuie codat de tine intr-un limbaj basic bur! Asta este tot! Aici nu codezi, tu doar deschizi game.Cfg si editezi ce tip de joc vrei sa fie: MMO Racing Sim, MMO RPG, MMO FPS! Enginul YouRP este defapt un Game Maker! Daca tu i-ai spus ca vrei Racing Simulator atunci pe harta el o sa plaseze anumite obiecte iar personajul trebuie sa treaca prin ele ca sa castige puncte!
In MMO RPG ai optiunea sa creezi eventuri din scripturi! Practic tu sleectezi un obiect care declanseaza eventul, pui ce text vrei sa afiseze si apoi obiectul care il inchide! MMO FPS: Pui intr-un folder modelel de arme, apoi in player.cfg pui locatia folderului, folosind scorll-ul le schimbi intre ele! Tot ce tre sa faci e sa impusti! Cam asta este ideea, nu codezi! Spui doar ce tip de joc vrei, si ce modele vrei sa folosesti!

Ce legatura are cu Role-Play? Hehe cand am vrut sa il creez initial ma gandeam sa fac un joc special pentru Role-Playing dar apoi mi-a venit ideea sa fac un Engine De MMO-uri!
Daca vrei sa vb despre dark basic contacteazama pe yahoo ca zapakitul !

Krueger

pe care intuitia ma face sa cred ca-i o sintaxa cam ca Visual Basic.


Uitasem sa zic de chestia asta... NU! NU nu nu nu si nu! Nu te gandi ca ai chesti gen This.TextBox -> sau cum o fi in VB! Aici e sintaxa basic pura! Vrei Gui? Til faci singur frate :smile:!

La ce ai folosit C++?

Simplu, initial scriu aplicatia in DarkBasic Pro si apoi o transcriu in C++ folosind libraria DarkGDK si multisync pentru partea de networking! Oricum tread-ul asta poate fi inchis deaorece numai vin cu YouRP

zapakitul

Oricum tread-ul asta poate fi inchis deaorece numai vin cu YouRP


pacat, ar fi fost ceva chiar interesant.. eh, la anul :wink: