Yumfo - Utilitar - Maramureș - Lucrari 2016 Nationala

Informatii generale

Descriere

Tema proiectului este un joc de tip arcade, care are ca scop conducerea extraterestrului Yumfo spre salvarea planetei de la invazie.
Este un joc de divertisment care este destinat tuturor persoanelor indiferent de vârstă.
Jocul începe cu povestea extraterestrului Yumfo trăind liniștit pe planeta lui cand aceasta este invadată de alți extratereștrii , el este răpit si dus pe nava lor . El reușește să scape din celula unde este închis . În prima parte Yumfo caută o cale de scăpare de pe nava lor. În cea de a doua parte Yumfo evadează și ajunge într-o padure de pe planeta sa. Apoi el se întreaptă spre orașul său natal pentru a restabili liniștea. În continare aventurile sale continuă.
Yumfo este un extraterestru care are abilitatea de a trage cu lasere şi de asemena are şi o sabie laser care îl ajută în lupta sa împotriva extratereştriilor invadatori. Acesta are 3 vieţi pe care le poate creşte prin colectare pe parcursul jocului sau le poate pierde atunci când se loveşte de capcane sau este omorât de extratereştrii după care revine la checkpoint, dar în cazul în care rămâne fără vieţi, atunci Yumfo pierde jocul şi trebuie să reînceapă nivelul.

Tehnologii

Microsoft Visual Studio este un mediu de dezvoltare integrat (IDE) de la Microsoft. Acesta este utilizat pentru a dezvolta programe pentru Microsoft Windows, precum și pentru site-uri web, aplicații web și servicii web. Visual Studio utilizează platforme de dezvoltare software Microsoft, cum ar fi API Windows, Windows Forms, Windows Presentation Foundation, Windows Store și Microsoft Silverlight.
Visual Studio acceptă diferite limbaje de programare, precum C++, C#, VB sau J#.
Limbajul C# a fost dezvoltat de o echipă restrânsă de ingineri de la Microsoft, echipă din care s-a evidențiat Anders Hejlsberg. C# este un limbaj simplu, cu circa 80 de cuvinte cheie și 12 tipuri de date predefinite. El permite programarea structurată, modulară și orientată obiectual, conform perceptelor moderne ale programării profesioniste.
Principiile de bază ale programării pe obiecte sunt elemente fundamentale ale programării C#. În mare, limbajul moștenește sintaxa și principiile de programare din C++. Sunt o serie de tipuri noi de date sau funcțiuni diferite ale datelor din C++, iar în spiritul realizării unor secvențe de cod sigure, unele funcțiuni au fost adăugate (de exemplu, interfețe și delegări), diversificate (tipul struct), modificate (tipul string) sau chiar eliminate (spre exemplu, pointerii către funcții). Chiar dacă derivă din limbajul C++, limbajul C# include influențe și din alte limbaje, mai ales Java.
În C# se scriu aplicații pentru sisteme complexe care funționează sub o mare varietate de sisteme de operare, cât si pentru sisteme dedicate. Acestea din urmă se întind pe o arie largă, de la dispozitive portabile, cum ar fi ceasurile digitale, telefoanele mobile, MP3 playere, până la dispozitive staționare ca semafoarele de trafic.
Unity este un game engine dezvoltat de Unity Technologies folosit pentru a dezvolta jocuri video pentru PC, console și dispozitive mobile. Printre limbajele de programare suportate se numără C# și JavaScript.

Cerinte sistem

Cerințe minime de sistem:
• OS: Windows XP SP2+, Mac OS X 10.8+, Ubuntu 12.04+, Android 2.3.1+
• Placa video: DX9 (shader model 2.0)
• CPU: SSE2 instruction set
• Web Player: necesită un browser care suportă pluginuri, precum Safari, Mozilla, IE.

Realizatori

Manu Alex

  • Scoala: Colegiul National Vasile Lucaciu
  • Clasa: 11
  • Judet: Maramureș
  • Oras: Baia Mare

Alexandra Covaci

  • Scoala: Colegiul National Vasile Lucaciu
  • Clasa: 11
  • Judet: Maramureș
  • Oras: Baia Mare

Screenshots