Zece Secunde - Multimedia - Suceava - Lucrari 2019 Nationala

Informatii generale

Descriere

Scurtmetrajul “Zece Secunde” reprezintă o poveste care stă drept pildă, transmisă cu ajutorul animației. Într-o lume în care fericirea atârnă de un fir de păr, uneori se poate dărâma totul. Iar când fericirea ta este distrusă, tot ce poți să faci este să te rogi pentru o minune.
Ne este pusă în față o fetiță în comă, care suferă de encefalopatie hepatică, o afecțiune terminală ce necesită un transplant de ficat, operație care poate costa peste 500 de mii de dolari. Îngerul păzitor al fetei își încearcă șansa, cerându-i Lui Dumnezeu timp pe Pământ, timp în care să o salveze. Nu primește nici măcar o zi sau o oră, ci zece secunde. În timpul în care alerga să ajungă la fetița de pe patul de spital, întâlnește un cerșetor pe care îl ajută. Acest ajutor a însemnat, însă, renunțarea la cele zece secunde, iar îngerul nu a reușit nici măcar să se apropie de fetiță. Se mai poate întâmpla o minune? A meritat un mic gest de bunătate costul întregii vieți a unei persoane? Sau… se mai poate întâmpla ceva, chiar dacă îngerul și-a ratat unica șansă?
Cerșetorul, în schimb, și-a folosit moneda primită ca să ajute un băiat căruia îi lipsea încă un bănuț să cumpere un ursuleț. Ursulețul ajunge la tatăl băiatului, de ziua sa, un afacerist cu o stare materială foarte bună. Acesta realizează însă că băiatul nu avea de unde să își permită ursulețul, și află de la copil că a fost ajutat de cerșetor. Când ajunge la cerșetor să îi mulțumească și să îl răsplătească, este îndrumat din nou, de data aceasta la spital, unde află de cazul fetiței. Impresionat, după ce se gândește mult la povestea pe care a auzit-o, și conștient că și el are un copil care ar putea oricând să ajungă în aceeași situație, își sacrifică o mare parte din economiile adunate de-a lungul vieții pentru a salva viața fetiței. Operația reușește, iar fetița este salvată.
Animația ne transmite un mesaj adresat tuturor. Lumea poate fi schimbată în câteva secunde. Iar aceste secunde le avem fiecare. În orice zi, de când ne trezim dimineața până seara. În schimb, este alegerea noastră cum le folosim. Trebuie să nu uităm că uneori putem schimba lumea cu ele.

Tehnologii

Realizat în Adobe Flash CS3, filmul nu folosește materiale din surse externe, cu excepția coloanei sonoare. Toată grafica a fost desenată digital cu ajutorul unei tablete, pornind de la zero, și urmând cu mare atenție micile detalii și principiile animației.

Cerinte sistem

Filmul este disponibil în format .mp4 FULL HD 1080p dar poate fi exportat și în alte formate, precum și la rezoluții mai mari, până la 4K.

Realizatori

Alexandru Negru

  • Scoala: Colegiul Național “Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți
  • Clasa: 11
  • Judet: Suceava
  • Oras: Grănicești

Screenshots