Ziua Microsoft

Dupa ce m-am uitat mai atent la programul taberei am observat ca ziua Microsoft e numai pentru profi.Daca eu nu particip la concursul OPEN shi la seminarele de FLASH shi WEBDESIGN (sunt la soft shi nu prea am tangentza cu asha ceva) pot participa la prezentarile organizate de Microsoft ?

Poate daca ai licenta la Windowsul pe care il folosesti :laughing: .

Jay-C

Poate daca ai licenta la Windowsul pe care il folosesti :laughing: .


:laughing: :laughing:
Io nu shtiu cum o sa reactzioneze ashtia de la MS cand ma duc cu Microsoft Visual Studio 6 Enterprise Edition (pese 1000$) shi MSDN 6.0 (peste 2000$).

Crezi ca ei nu stiu deja ? :smiley:

ma doare la 15 metrii de [cenzurat] … n-am scos nici un profit pe seama acestor soft-uri … inca.

BlackKiss

ma doare la 15 metrii de [cenzurat] ... n-am scos nici un profit pe seama acestor soft-uri ... inca.Chiar daca nu omori pe nimeni, detinerea de arme de foc este ilegala.
La fel si cu soft-ul.

Eu in locul vostru as fi ceva mai discret.
Vivi

Chiar daca nu omori pe nimeni, detinerea de arme de foc este ilegala.
La fel si cu soft-ul.arme : DA ... soft: NU


Legea nr 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe

Art. 15
....
(3) Redifuzarea copiilor unei opere nu mai necesita autorizarea titularului dreptului de autor decat pentru inchirierea si importul acestora.
....
Art. 33. (1) Sunt permise, fara consimtamantul autorului si fara plata vreunei remuneratii, urmatoarele utilizari ale unei opere aduse anterior la cunostinta publica, cu conditia ca acestea sa fie conforme bunelor uzante, sa nu contravina exploatarii normale a operei si sa nu il prejudicieze pe autor sau pe titularii drepturilor de exploatare:
...
i) reprezentarea si executarea unei opere in cadrul activitatilor institutiilor de invatamant, exclusiv in scopuri specifice si cu conditia ca atat reprezentarea sau executarea, cat si accesul publicului sa fie fara plata.
...
http://www.osim.ro/web/editura/legea_8_96/legea_8.htm


Aceste aliniate din lege spun totul, intradevar ca sa detzii arme de foc trebuie sa ai permis de port arma dar soft-uri .. potzi sa ai cate vrei iar cat timp nu prejudiciezi compania care le-a produs nu patzeshti nimic. :smiley:

pai si detinandu-le si utilizandu-le nu se cheama ca o prejudiciezi cu suma pe care ar fi trebuit sa o achiti pt o licenta??? :unamused: :unamused: :unamused:

eu unul asa cred

:laughing:

eu zic sa re-citesti ce ai paste-at.

nu ai voie sa folosesti nici Windows si nici MSVSE 6 fara licenta(, exceptand eventualele perioade trial) chiar si in cazul in care NU faci bani din ele.daca legile ar fi cum spui tu nu ar mai exista piata end-user.

Te contrazic floppy … de ex. daca programul meu de administrat net cafe-uri ajunge la cineva shi shi-l instaleaza pe retzea de computere shi nu produce cu ajutorul acestui program nu pot sa-i fac nimic … eu personal ma bucur ca in acest mod mai multa lume il poate vede shi imi fac cunoscut programul.

depinde :smile:

wickedman

:lol:
eu zic sa re-citesti ce ai paste-at.
nu ai voie sa folosesti nici Windows si nici MSVSE 6 fara licenta(, exceptand eventualele perioade trial) chiar si in cazul in care NU faci bani din ele.

daca legile ar fi cum spui tu nu ar mai exista piata end-user.... e o intreaga poleminca in jurul acestui subiect oricum nimeni nu-ti bate la usha daca ai acas windows fara licentza ... daca n-ar fi asha atunci la fiecare cd-u piratat ai primii cadou o echipa de SWAT la tine acasa :laughing: .

mai BlackKiss, tu esti tu, nu Microsoft, Adobe etc… nu ai softul tautau inregistrat nicaieri ca produs, deci…

nu vad nici o polemica. lucrurile stau foarte simplu.

sunt o gramada de soft-uri (eg. windows, office) care se vand pentru end-users (adica mama, bunicul si sora mea care nu fac bani cu ajutorul lor). tu spui ca este legal sa folosesti orice soft atat timp cat nu scoti bani din el :laughing: pai atunci, de ce se mai vand? crezi ca MS castiga bani doar de la firme? de ce trebuie neaparat sa scoti bani?intr-adevar, nu au voie sa intre la tine in casa sa te verifice, insa interdictia vine din alte motive (proprietate, intimitate etc.) si nu poate fi incalcata decat cu mandat judecatoresc. asta nu inseamna ca e legal ce faci tu. daca vei depune marturie ca folosesti soft-uri nelicentiate atunci esti pasibil de pedeapsa.

Daca ash avea bani sa-mi cumpar licentza de Win XP mi-ash cumpara … nu ca asha zice legea ci pentru ca respect munca lor dar avand in vedere ca nu intorc banii cu furca nu-mi permit. Oricum la cat profit are Microsoftu … nu se mai uita la licentzele pe care le pirateaza romanashii noshtrii … deci io unu is linishtit. :sunglasses:Discutzie intre un patron de la o firma de publicitate shi un ofitzer BSA (aia cu antipirateria):


Ofitzer: - Domnule X se pare ca nu avetzi licentza pe nici un soft inafara de Windows … nici pe COREL, nici pe XSI, nici pe Office. Ce facem ?
Patron: - Betzi o cafea ?
… shi de-aici shtizi cum continua :laughing:

gandeste-te ca tu esti unul din muuuuuuuuuuulti romani care folosesc soft fara licenta… si la scara modinala din cate stiu pirateria e pe la 50%… e o problema f serioasa…

tipul asta de gandire (ce mai contez eu cand sunt atatia) nu este tocmai bun… ma intreb… oare o sa mergi la vot pest 4 ani cand o sa ai dreptul? :wink:

Nici mie nu-mi place tipul asta de gandire … promit ca in momentul cand voi avea bani sa-mi cumpari o licentza de Windows o sa o fac numai ca acum nu sunt bani … singura licentza pe care o am este pe un editor de nivele de Quake 2 (mi l-o facut cineva cadou) care este original. Atat … nimic mai mult.

eu nu ti-am spus sa te apuci sa cumperi una si alta…

Guvernul e de vina va spun eu. A fost, este si va mai fii pentru cel putin 10 ani. :laughing:

Din pacate vina Guvernului e doar o picatura intr-un pahar cu apa … restul e vina poporului … “mentalitatea de turma” este problema.