Ark - Soft - Vaslui - 2008 Nationala

Informatii generale

  • Categorie: Soft
  • Judetul: Vaslui

Descriere

Acest proiect este un calculator grafic, cu ajutorul caruia se pot reprezenta functii elementare si nu numai. Se poate urmari graficul derivatei, al integralei si pentru functii bijective cel al inversei. De asemenea se pot desena functii parametrice, astfel fiind foarte usor de a schita graficul unui cerc sau al unei elipse.

Tehnologii

.net Framework 3.5, Visual Studio 2008

Cerinte sistem

procesor 400 MHz Pentium, 128MB RAM, 30 mb spatiu liber pe disc, .net Framework 3.5

Realizatori

Neculai Stefan

  • Scoala: Colegiul National “Gh. R. Codreanu” Barlad
  • Clasa: 11
  • Judet: Vaslui

Screenshotsfoarte aerisita interfata! imi place…
dar mai sunt si alte programe (chiar gratuite) care fac lucrul asta, si inca 3D (mathX de exemplu)…
oricum, ce e insa foarte bun la softul tau e ca ai implementat functii prestabilite si ca poti sa desenezi mai multe simultan, si asta (parerea mea) ajuta foarte mult… :wink:
mult succes! cheers… :smiley:

Da, stiu ca exista softuri gratuite care deseneaza grafice de functii chiar foarte bine, insa am vrut sa fac ceva simplu, intuitiv astfel incat utilizatorul sa poata crea graficul si apoi sa-l modifice din doar cateva clickuri. Daca mi-a iesit sau nu, asta va decide juriul si de ce nu, voi aici pe forum :smiley:.

eu cred ca ti-a iesit de bine, cum ziceam: mi se pare aerisit, ergonomic si intuitiv :wink: cheers! :smile:

Mersi, astept in continuare opinii :smiley: .

Chiar foarte fain softul!! :smiley: … e placut, culorile se potrivesc bine si pare destul de usor de utilizat din ce se vede. A question totusi: de la ce vine numele (“Ark”) ? … just a curiosity (fiind fan linux, exista un program de arhivare cu acelasi nume :smile: ) … that’s why I’m asking

Pai… de la un joc de cuvinte. “arc” - > “ark”. M-am gandit ca schita unei arce poate semana foarte bine cu un grafic si din acest motiv am ales numele. Poza care m-a inspirat o gasesti take a look) :smiley:.

Faina idea! :smiley: … bravo! :smile: =D> …

alecman

Faina idea! :smiley: ... bravo! :smile: =D> ...Mersi.

Parsarea ecuatiilor ai facut-o tu? Daca da, imi pot crea propriile functii pe care sa le folosesc in ecuatie? :smile:

PS: sau folosesti System.Reflection si incluzi ca si cum ar fi cod?

Da, parsarea ecuatiilor este facuta de mine. Initial am vrut sa folosesc Reflection ca sa scap repede insa apar unele probleme cateodata si de aceea mi-am facut propria clasa de parsare care dupa testele mele pare sa fie ceva mai rapida :smiley:.
Nu poti crea propriile functii pe care sa le folosesti in ecuatie, chiar nu m-am gandit la asta. Este o idee faina, daca voi avea timp am sa o implementez.
Astept in continuare opinii! :smiley:

Imi dai bani in tabara pentru idee auzi? :smile:)

dranaxum

Imi dai bani in tabara pentru idee auzi? :smile:)Acum imi dau seama ca nici macar nu e mult de implementat pentru asta :laughing: . Raman dator. Bei bere? :smile:

Bacardi Breezer

Scump scump :laughing: .

Ce vrei, ma respect :smiley:

Foarte faina treaba, BV :wink:

In configuratia specificata de tine, aproximativ cate evaluari face pe secunda clasa ta de parsare pentru o expresie gen sin(x*cos(ln(x))) ?

VegetaSaian

In configuratia specificata de tine, aproximativ cate evaluari face pe secunda clasa ta de parsare pentru o expresie gen sin(x*cos(ln(x))) ?Nu am avut un astfel de sistem pentru a testa aplicatia pe el insa am estimat ca ar merge fara probleme. Iti pot spune cate evaluari face pe un sistem cu proc AMD DURON 1200 cu 1GB RAM. Am testat si efectueaza in jur de 3000 de evaluari pe secunda :smiley:.

Ce se intampla daca vreau sa desenez graficul unei functii nebijective ? ( sa zicem, abs(x^3), cu x in [-1,1])

Primesc un mesaj de avertizare in acest sens ? Sau imi deseneaza doar graficul intors invers ?

In alta ordine de idei, consideri softul tau a fi utilitar sau educational ?

Cam care ar fi diferenta fata de un utilitar de buzunar, gen DeadLine ( http://deadline.3x.ro/ ) ? Ce ar avea in plus softul tau ?