Dupa terminarea prezentarilor am luat la mana majoritatea site-urilor si am inceput sa ma uit prin codul sursa. Ma interesa in special modul de organizare al codului, eficienta, securitatea, lucruri care nu pot fi prezentate foarte mult in decursul a 10-15 minute. Si surprizele nu au fost putine. Am gasit destule site-uri care aveau cod sursa copiat, inclusiv cu copyright-ul intact, despre care “autorii” nu au zis nimic. Asa se explica faptul ca anumite lucrari “bune” nu au intrat la Open sau la mentiuni. Au fost depunctate pentru aceste bucati de cod copiate.
Jay-C
am vazut lucrari in concurs mult mai bune decat cele doua mentionate mai sus si care meritau (dupa parerea mea, bineinteles) sa intre in OPEN. una dintre cele trei lucrari ale lui Taras Mircea & co din HD (cel putin CNI Traian Lucescu sau WebDeveloper) sau tipul din Medgidia cu cele doua site-uri - chiar daca nu avea interactivitatea foarte multa, erau niste lucrari foarte ingrijite si bine puse la punct ca si continut, iar chestiile alea cu 360 deg. chiar m-au impresionat foarte mult.
In legatura cu
www.medgidia.com:
- pentru generarea galeriei de imagini se foloseste Tecaimage (
http://www.tecazone.com/products/tecaimage/) - TECAImage is a multi-platform compatible powerful image gallery tool. It is capable of generating thumbnails of images inside a particular folder (and sub-folders) and shows them in an organized way.
- pentru upload-ul de fisiere se foloseste File Upload Manager al lui Adam Medici (
http://webdev.mtnpeak.net/index.php?pg=php) - A simple, powerful tool to upload and manage files using your web browser.
- pentru cautare se foloseste Atrise Everyfind (
www.atrise.com) - Website search engine software for web site, CD, DVD, MP3 and documentation.
- pentru generarea de imagini panoramice la 360 de grade se foloseste un script free (Flash) pentru
www.medgidia.com si un applet Java free pentru pentru celalalt site.
Si pentru sondaje este folosit un script free dar exceptand acest script si pe cele 2 pentru imagini panoramice de celalate “a uitat” sa mentioneze la prezentare.
In ceea ce priveste CNI Traian Lalescu acesta avea meniul generat cu Switch Menu Script (
www.dynamicdrive.com) + probleme de afisare in Mozilla si Opera.
De unde credeti ca avea dictionare.ro luat modulul de teme? Raspunsul: Mambo Open Source.
Si exemplele pot continua. Acestea sunt doar cateva. Puteti sa va convingeti si voi de spusele mele studiind sursele de pe CD (cei care aveti CD-ul). Eu a trebuit sa plec mai devreme si nu am apucat sa imi scriu un CD asa ca tot ce am scris aici este din amintiri si cateva notite pe care le-am facut la fiecare site in parte.
Eu si cu Bagdan nu am fost de acord cu includerea site-ului CSS la Open, dar cum in juriu mai erau inca 3 membri …
Jay-C
Tin minte ca Duminca seara spunea Liviu ceva de genu " Vom investiga si razboi.ro care se pare ca a fost facut dupa un joc… Kings Of Chaos". E buna asta. Daca am scris in descriere ca este un “joc gen kings of chaos” asta nu inseamna ca am facut 90% dupa el. Nu le poti compara. Eu unul nici nu am jucat acel joc, desi mi-am facut cont acolo acu un an pentru “research” dar nu am mai intrat pe el ( lene ). KOC este mult mai complex, mai bine facut, are alta tema decat ce am facut noi.
Ma intreb oare daca am fost depunctati. Cel mult sa nu fiim punctati prea mult pentru originalitate.
In seara aceea un concurent ne-a spus ca razboi.ro ar fi copiat dupa Kings Of Chaos asa ca am intrat pe site si am observat ca nu era nici pe departe copiat dupa respectivul joc. Daca am fi gasit ceva cu siguranta am fi anuntat pe respectivii concurenti. Am studiat si codul sursa si nu am descoperit nimic “suspect”. Si intradevar nu ati fost punctati foarte mult la originalitate si inovatie.