Catalog virtual - Web - Buzau - 2008 Nationala

Informatii generale

  • Categorie: Web
  • Judetul: Buzau

Descriere

Acest proiect a fost facut pentru a usura munca directorului si a parintilor.
Directorul are o evidenta a absentelor, pe fiecare elev/clasa si implicit scoala, iar parintii pot accesa de pe internet pagina elevului lor pentru a vedea note absente medii…

Tehnologii

php,html,flash,mysql

Cerinte sistem

aplicatia este rulata pe un server mysql-apache iar clientul acceseaza aplicatia printr-un internet explorer.
cerinte minime de sistem:
orice sistem ce ruleaza internet explorer

Realizatori

Comanescu Alexandru

  • Scoala: CN “Al Vlahuta” Rm Sarat
  • Clasa: a X-a
  • Judet: Buzau

Screenshots

spune-ne mai multe despre ce poti sa faci in el… :smile: note si absente, sau mai are si alte facilitati?

daca am alt browser de Internet decat IE nu pot sa folosesc aplicatia? Atunci de ce mai este Web Site?

Corect…gandeste-te la Linux users. Suntem multi…

http://www.actionscript.org/showMovie.php?id=459

seamana un pic cu ce ai tu in soft nu? sau e doar o impresie gresita? :smiley:

lol :laughing:

no comment :laughing:

:laughing: eternul page flip… tin minte ca si anul trecut a fost un soft care avea aceeasi chestie luata…

sunt curios daca se mai prezinta :smile:.

haide mai nu fiti rai :smile:

In primul rand aplicatia se poate rula cu orice browser… am spus internet explorer pt ca este cel care este instalat d windows… daca vrei sa rulezi cu opera sau mozilla nu e nicio chestie
2. aplicatia nu are baza in acel flash “page flip” ala e doar un meniu cum ar venii. O mica prezentare.
3. Aplicatia este pentru a ajuta parintii sa isi controleze copii. sa nu mai chiuleasca, sa invete mai bine, pt director sa aiba o evidenta a abesntelor ca sa stie cand sa dea sanctiuni, pentru profesori deoarece mediile sunt deja facute. Profesorii se logheaza pe web, aleg clasa, apoi elevul si pot trece note si absente la materia lor. dirigintele poate motiva absentele.Iar elevul doar isi vede situatia scolara.
:wink: :wink:

Aallexx

Aplicatia este pentru a ajuta parintii sa isi controleze copii. sa nu mai chiuleasca, sa invete mai bineaplicatia are un obiectiv realizabil doar intr-o societate utopica :smiley: cat despre ideea in sine de catalog, e deja invechita si deja ne-am plictisit sa vedem un catalog virtual ca aplicatie. mai nou, softurile educationale deja au incorporat un catalog cu destule caracteristici si ma indoiesc ca profesorii vor dori sa foloseasca un catalog virtual separat :smiley:
poate ca trebuia sa te fi intrebat cu ce vine nou catalogul tau, insa mi-ai fi insirat niste caracteristici care cu siguranta au mai fost vazute si dezbatute (ai putea sa te uiti peste aplicatii de acest gen ori la softuri educationale care au incorporat si un catalog)

nu stiu vreo scoala/liceu care sa foloseasca asa ceva… macar in jud Bz. daia l-am si facut…
sunt multe softuri. dar nu stiu cati le folosesc :wink:
ex: exista si pusti cu laser ca in filme… dar nu toti folosesc asa ceva. :smiley: de ce? sunt prea complicate la momentul de fata.

si al tau e atat de simplu de folosit incat toate scolile vor dori sa-l foloseasca nu? :smiley:

Parerea mea este ca nu se vor folosi niciodata astfel de cataloage in viitorul apropiat, atat din lipsa contactului profesorilor mai in varsta cu tot ceea ce inseamna lumea IT-ului cat si din comoditate. Este mult mai simplu ca un profesor sa puna un 2 repede in catalog cu pixul, decat sa vina sa intre intr-o astfel de aplicatie, sa piarda cel putin 10 minute pentru a pune o nota. Acest lucru va fi posibil doar atunci cand va exista cineva care sa se ocupe special de acest lucru, ori atunci cand scolile din Romania vor fi dotate cu laptopuri pentru fiecare persoana care activeaza si mai mult decat atat sa se faca cursuri speciale pentru folosirea lor.

Utilitatea lor (aplicatiilor)? Cam cat nota care intotdeauna profesorul roman o va trece cand se suna clopotelul in fuga :smile: .

PS: sa nu mai vorbim de absente… folosirea acestor programe ar face ca ora sa se desfasoare astfel: 5 min pana la sosirea profesorului, 15 minute consemnarea absentelor in actul oficial si apoi in aplicatie, 20 de minute ora de curs si inca 10 minute pentru a trece notele. Daca scolile particulare nu au adoptat inca acest sistem, cu atat mai putin scolile de stat o vor face.

Cheers!

ok… o sa vin cu exemple care au adoptat acest stil… nu ia atat din ora… chiar ar putea sa nu ia din ora :wink: orice e posibil daca vrei. nu cred k iti ia 10 min ca sa dai 5 click-uri si sa treci o nota :wink:

Astept cu nerabdare.

St3faN

... cat si din comoditate ...exact. mai ales din comoditatea de a invata ceva nou, insa cred ca cea mai mare 'frica' a profesorilor o constituie posibilitatea unor elevi sa intre in sistem si sa modifice notele. plus ca pana la introducerea cataloagelor in scoli, trebuie mai intai sa fie introdus invatamantul virtual, care este folosit de putine scoli si asta din cauza existentei a unui singur laborator de informatica intr-o scoala (in cel mai bun caz).

Aallexx

... nu cred k iti ia 10 min ca sa dai 5 click-uri si sa treci o notao cale si mai usoara de a 'trece' notele in catalog, este implentarea acestuia pe o platforma educationala care sa ofere si continut educational, dar si posibilitatea unei evaluari automate prin care notele sunt trecute in catalog direct :smiley: rolul profesorului fiind doar acela de a concepe testul. nu ar fi mai usor asa? :smiley:
o cale si mai usoara de a 'trece' notele in catalog, este implentarea acestuia pe o platforma educationala care sa ofere si continut educational, dar si posibilitatea unei evaluari automate prin care notele sunt trecute in catalog direct :smiley: rolul profesorului fiind doar acela de a concepe testul.


Nu este mai usor. Gandeste-te cum ai putea evalua doar pe baza unor chestionare. Foarte greu si niciodata nota nu va fi cea care o merita elevul. Calitatea invatamantului ar scadea foarte mult si serios vorbim.. chiar crezi ca elevii vor fi atat de silitori in a completa pe calculator? Parerea mea este ca "NU", plus ca vor aparea exploituri si lumea va trisa :stuck_out_tongue:.

am sa vin cu exemple care vor folosii acest catalog virtual.
In fine… nu cred ca 4 click-uri si trecut o nota ia 10 min.
La toamna o sa iti trimit mail cu scoli sh licee care au acest catalog. :wink:
nu am niciun chestionar… e pur si simplu catalogul de hartie pe calc, doar ca este putin mai complex