Frumoasa tentativa a openului dar foarte prost organizat

Ce sa spun? Open este cuvantul nou ce a aparut anul asta la soft utilitar si la educational. Tema concursului a fost foarte interesanta si foarte distractiva, nu am ce spune, dar :

1. Organizarea si corectitudinea lasa de dorit. Eu nu inteleg cum au putut sa organizeze astfel concursul! De exemplu in Open la Soft educational au intrat 4 echipe din care 3 nu aveau habar sa lucreze in c++ sau delphi si nici nu stiau sa lucreze cu socketuri, dar o regula “inteligenta” a concursului spune ca avea voie sa lucreze tot judetul echipei care s-a calificat in Open. Si majoritatea care s-au calificat in open (la soft educational) aveau in judet pe cineva care stia sa lucreze in C sau delphi si deci ceilalti din judet (Care nu erau in echipa lui) au realizat programul pentru ei (ASTA STIU SIGUR !!! AM FOST SI AM VAZUT CU OCHII MEI) Si astfel iau premiu, chiar daca nu stiau sa faca programul! Pe ce merit? Pe meritul celorlalti din judet!!! Iar alticineva care s-a calificat in open si nu stie sa lucreze in c sau deplhi si nici nu are pe cineva in judet care sa stie este foarte dezavantajat si nu are voie sa fie ajutat de altcineva din alt judet (ce diferenta ar fi fost daca te ajuta cineva din alt judet sau din judetul tau, din moment ce nici unii nici altii nu erau cu tine in echipa la proiectul cu care te-ai calificat in Open[ eu nu inteleg cum au putut sa fie asa de incorecti si cum de nu s-au prins ca au gresit deoarece sustineau si acolo cu vehementa ca ce au facut este corect]).

2.La inceput s-a spus ca ai voie sa lucrezi in orice! Pai cum orice?

Nu se putea lucra decat in c sau deplhi.

In flash nu se putea (chiar daca flash permitea sa se lucreze cu socketuri) deoarece serverul creat de ei nu suporta conexiunea cu flash! Pai ce vina am eu ca ei nu au facut serverul ca lumea???

Si cine a facut asta se vede ca nu avea nici o legatura ci domeniul de Soft educational deoarece daca se uitau bine, majoritatea softurilor educationale care au participat au fost create in flash sau director.

Juriul spunea ca ar fi fost normal sa stie oricine c++ sau deplhi sau ca daca nu stie se poate invata acolo. Foarte comic…

Se vede ca a fost tot juriul de la soft utilitar si ca nu stie cu ce se mananca softul educational.Tot anul am laudat acest concurs spunand ca este cel mai corect concurs national de soft din tara. Anul acesta a fost a 3-a editia la care am participat. Primele 2 m-au incantat. Venisem aici cu foarte mare entuziasm si cu inima deschisa, dar am plecat cu un gust amar si foarte dezamagit.

A fost debandata cu openul.

Ideea a fost buna si distractiva dar aplicata foarte prost.!!!

Anul acesta am fost clasa a 12-a si m-am zbatut ceva timp deoarece nu se recunostea premiile de la astfel de concursuri la admiterea in facultate. Acum dupa ce am vazut aici ce s-a intamplat sunt de acord sa nu se recunoasca…

Mai e mult pana ce aceste concursuri vor fi organizate corect .

Tot respectu pt. Rammstein din Mehedinti :smile: Greu, greu… da ai reushit pana la urma. BRAVO! Recunosc ca la open fara echipa nu m-as fi descurcat desi stiu sa lucrez in C. Le multumes pe aceata cale :smile:

Am fost langa tine la open. Nu te-ai fi descurcat, sau nu ai fi facut nimic? SUnt curios. Pe tine nute-am vazut lucrand de loc la computer, decat pe baieti adica pe Andrei, pe Ciprian si pe Marius.

Nu esti tu de vina,nu sunt rautacios, dar tema a fost aiurea, openul a fost aiurea pentru categoria de soft educational.

Nu cred ca m-as fi descurcat cu soket-urile si comunicarea cu serveru` ca nu am ai facut asa ceva… restu cred ca as fi facut…

Pai algoritmul in sine nu era foarte greu.

Pacat ca l-a noi s-a stricat ceva chiar inainte sa predam :disappointed:( Eh… eu sunt super multumita ca am ajus la open… mi-e de-ajuns… pt. mine e o realizare… si locu 2 e mult ai mult decat ma asteptam…

felicitari anca…! la anu te vreau mai sus…pe 1 ca poti…daca nu tu atunci cine? ha??:stuck_out_tongue: bafta

Sper sa ne vedem si la anu la galaciuc… daca nu… pe la Straja iarna asta… :smile:

BBBluEEE

2.La inceput s-a spus ca ai voie sa lucrezi in orice! Pai cum orice?
Nu se putea lucra decat in c sau deplhi.


Vezi ce face />php.exe -q script.php si ca exista socketi in php si mai ales ce beneficii aduce php 5 si o sa constati ca nu numai in c si delphi puteai lucra. Eu nu am participat insa am rezolvat acasa taskul.

Am dat explicatii si in cadrul concursului si nu o sa le repet decat in cazul in care voi considera necesar acest lucru. In alta ordine de idei, concluziile sunt urmatoarele:- Tema de Open a fost foarte potrivita deoarece a urmarit doua lucruri.1. Abilitatea celor care s-au calficat in Open de a asimila niste cunostine de programare (programarea cu socketi) intr-un timp limitat, consultand resursele de documentare disponibile.2. Gandirea logica, inteligenta, imaginatia si abilitatea celor calificati de a elabora solutii pentru o problema data, care sa nu implice cunostinte/tehnologii specifice de programare.Consider ca cele doua lucruri urmarite sunt importante pentru un programator (sau cineva care sustine ca produce software). Concluzia: pentru a rezolva tema, nu trebuia decat sa cunosti un limbaj de programare, sa reusesti sa te descurci cu socketi si, nu in ultimul rand si cel mai important, sa gandesti.Pe cei care cred ca software educational inseamna numai continut fara nici un pic de cunostinte de programare, ii sfatuiesc sa se mai gandeasca, deoarece unul din criteriile de jurizare a fost si programarea, iar sectiunea poarta denumirea de “software educational”, nu “continut educational”.La Open s-au urmarit cunostintele de programare ale celor calificati (e si concurs de software, nu?). Nota de la open s-a adunat la clasamentul obtinut pentru lucrarea prezentata. Deci, punctajul de la open nu este decisiv pentru clasamentul final.Fiind prima data cand a fost organizat open la soft, nu spune nimeni ca a fost perfect. Se mai poate lucra la regulament in ceea ce priveste componenta echipei care poate lucra la open.In incheiere imi exprim dezamagirea fata de atitudinea lui Dan Gheorghe (BBBluEEE). Nu consider ca ca frustrarile sale sunt un motiv pentru a arunca cu acuze si afirmatii lipsite de argumente pertinente la adresa concursului si a juriului. Energia negativa o putea canaliza in timpul concursului pentru a realiza cat mai bine tema de la open.Probabil sunt exagerat, dar nu mi se pare normal ca un absolvent de profil de matematica-informatica si care participa la un concurs de software sa nu cunoasca Pascal sau C (in functie de ce a studiat) si sa nu poata trata o astfel de tema. De asemenea, lipsa de fair-play de care au dat dovada incalcand regulamentul (referitor la faptul ca la open pot lucra numai cei din judetul de unde provine lucrarea) si incercarea de a ascunde acest lucru, le-a adus un punctaj de 0 puncte la Open.Ii recomand pe aceasta cale sa urmeze exemplul celor calificati de la soft educational care s-au descurcat in conditiile in care si acestia aveau lucrari facute in Flash sau Director.

Ce diferenta ar fi fost daca te ajuta cineva din alt judet sau din judetul tau, din moment ce nici unii nici altii nu erau cu tine in echipa la proiectul cu care te-ai calificat in Open?

Care este meritul celui care s-a calificat in open ca a terminat proiectul daca el nu a facut nimic la open si a lucrat numai cei din judet. Iti spun clar , ca daca nu ar fi fost cei din judet, 2 echipe din cei care au luat premiu nu ar fi facut nimic la open!!! [clar]

Eu chiar nu inteleg cum de nu recunoasteti ca a fost o greseala sa lasati tot judetul sa lucreze.

Plus ca daca stiai pascal bine nu cred ca puteai sa inveti intr-o jumatate de zi sa lucrezi in delphi si pe deasupra sa inveti sa lucrezi si cu socketii in delphi, daca nu ai mai lucrat niciodata in el.

ESTE CLAR. S-a gresit la open. Tema a fost interesanta dar aplicata prost. Juriul specializat in software educational nu a mai venit anul acesta (toti cei care au fost anul trecut la infoeducatie in juriu la educational au fost anul acesta la CIA si nu am mai fost anul acesta la GALa si nu stiu de ce),iar juriul de la utilitar vede mai diferit software-ul educational.

Nu mai are rost sa ma consum pe aceasta tema! Eu NU o sa imi schimb parerea.

Si altceva! Daca tot s-a spus inainte ca se poate face in orice, atunci de ce nu ati facut serverul compatibil si pt flash? Spuneti ceva si se face altceva.

Nu ti se pare ca esti singurul care critica juriul de anul acesta?? Toata lumea lauda obiectivitatea si corectitudinea lor. Mie mi-a placut mult, si iti spun sincer ca nu ma asteptam sa ma calific la open. Eu eram la cascada cand am auzit si pana nu am vazut cu ochii mei lista, nu am crezut. De ce ar fi fost subiectivi cu mine? Si in plus sunt curioasa daca luai un preimiu, oare ai mai fi aruncat cu vorbe asa?

Nici daca luam premiu nu eram multumit, spun sincer!

SI normal ca nu este nimeni de acord cu mine! din moment ce 2 dintre cei care au luat premiu printre care si TU nu ati facut NIMIC pt open si a lucrat judetul tau pentru tine. Nu inteleg cum de mai ai curajul sa spui ceva! Nu uita ca am stat acolo si nu te-am vazut deloc lucrand!!!

E normal sa it aperi locul, te inteleg, dar…

Chiar tu ai recunoscut mai sus ca fara baieti nu te-ai fi descurcat. SI ai spus dupa aceea ca poate AI fi facut ceva dar nu cu soketii.

Nu cred ca m-as fi descurcat cu soket-urile si comunicarea cu serveru` ca nu am ai facut asa ceva… restu cred ca as fi facut…


AI spus “AS fi facut” deci nu ai facut nimic si oricum stiu ca am vazut ca numai ei au lucrat.

Plus ca nu am spus ca nu au fost obiectivi cu tine, nu am spus ca nu meritai sa ajungi in open am spus altceva dar nu ai citit cu atentie.

eu nu “arunc vorbe asa”.

ORicum openul a fost prost organizat (desi a avut o idee buna), poate pt ca a fost prima editie. Eu urez succes organizatorilor si sper ca anii viitori sa fie mai corecti sa sa faca reguli mai bune. Sper ca au invatat ceva de anul acesta

Daca nu m-ai vazut la computer asta e pt ca nu stiu Delphi Ei se descurau cu soketurile in delphi si trebuia facut si restul tot acolo. Eu programez in C. Si asta nu inseamna ca nu m-am chinuit si eu cu AI-ul. Macar eu am fost corecta si nu mi-am asumat meritul lor. La anu` vin la soft utilitar, si daca ma calific… sper sa demonstrez ca pot si altceva (anul asta a avut un site practic).

twins a spus bine ce a spus, concursul este orientat catre software educational, nu catre continut educational.eu consider openul de soft o reusita, desi probabil imperfecta.regula conform careia pot lucra si cei din acelasi judet cu lucrarea calificata la open a fost introdusa pentru a echilibra concursul si pentru a evita competitia intre echipe dintr-un singur om si echipe de patru. astea au fost regulile, bottom line este ca Tulcea le-a incalcat.stii ce ma deranjeaza pe mine? ca pe forumuri BluEE are gura mare si da cu pietre, in timp ce in concurs ai tacut si ai fost de acord cu regulile, ai parut dispus sa cooperezi si totul ti s-a parut destul de ok. de ce nu ai ridicat glasul in timpul concursului? de ce nu ai dat atunci cu pietre si de ce nu ai facut scandal, daca ti se pare atat de incorect ceea ce s-a intamplat?

Foarte adevarat ce spune Vivi. De-asta ma bucur eu atat pentru baiatul din Mehedinti (sorry, nu stiu cum il cheama dar i se spunea Rammstein). N-a avut echipa, dar s-a descurcat super.

bai bai…in loc sa va multumiti ca ati avut parte de open criticati…

Pai Bloodie si eu m-am chinuit la AI. Deci suntem in aceeasi situatie, numai ca pe mine m-au descalificat pt ca m-au ajutat din alt judet (nu inteleg care este diferenta: daca esti din acelasi judet si nu sunteti in echipa care s-a calificat de ce sa poate toti lucra? Pai ce ? Tot judetul este cu mine in echipa? )

Si Vivi sa stii ca am zis la concurs parerea mea si lui Liviu si lui Cristi si lui Razvan(dintre care 2 mi-au dat si dreptate) dar nu a actionat nimeni! Cand am spus cuiva din juriu ca nu este corect ca lucreaza tot judetul a zis ca e norocul lor si ca se tocmensc ei cumva sa imparta premiul (pai aici nu ar trebui sa fie o chestie de noroc si oricum nu mi se pare normal ca cineva din juriu sa gandeasca asa)

Openul a fost o reusita la soft utilitar nu am ce spune, dar la educational…

Haide-ti ma! macar recunoasteti si voi ca ati gresit. E primul an! Se poate intampla! De ce sunteti asa de incapatanati sa recunoasteti?

Mai aveti foarte putin si ajungeti la ceva corect si bine organizat. Poate anul viitor! Felicitari! Dar anul acesta…

Documentatie pentru lucrul cu socketuri exista … nu vad care era problema. Oricine putea sa incerce macar sa faca robotii sa se miste pe harta … trebuia sa ai rabdare. Chiar daca sunt de la soft utilitar cand am auzit tema si ca avem de comunicat cu sockets mi s-au inmuiat un pic picioarele dar mi-am revenit si m-am pus pe treaba. Aveam ceva experienta cu sockets dar folosind protocolul UDP, mi-a luat inca cateva ore sa-mi dau seama exact cum comunica serverul. Niste functii de comunicare cu serveru’ si am scos ceva pana la sfarshitul openului. Trebuie sa recunoastem ca show-ul care a fost la “batalie” a fost beeeton. 8 cerculetze pe ecran urmarindu-se pe o harta :laughing: … Daca as fi sa dau note pentru joc acestea ar fi: gameplay 10/10, story 10/10, multiplayer 10/10, sunet 0/10, grafica 5/10.

Nu era vorba numai de sockets, era vorba ca trebuia lucrat in delphi sau c, iar in flash nu mergea din cauza serverului lor, oricum citeste tot ce am scris mai sus,