Soft Utilitar difera de Jocuri pe PC

Stand si uitandu-ma pe site si cotrobaind, am dat de pagina cu rezultatele din editia trecuta, si am ramas surpins sa vad ca ati amestecat Jocurile pe Calculator cu Softul Utilitar, ceea ce este foarte WRONG. Adica nu este normal sa compari programe gen 3dsmax(soft utilitar) cu stiu eu ce Half-Life2 sau Doom3(jocuri), este destul de strigator la cer, in primul rand ptr ca sunt doua chestii care fac parte din domenii diferite ale calculatorului. E ca si cum ai amesteca gainile cu porcii, sau ceva de genul asta.Astept sa vad si opiniile celorlaltor participanti, si sper sa luati in seama sfatul meu de a creea si o sectiune ptr jocuri(pana la urma nu-i mare smecherie).

Se pare ca organizatorii nu-si dau seama de diferentele dintre aceste doua tipuri de soft-uri… Am mai precizat si eu chestiile astea pe forum dar nu am primit nici un raspuns… Era unul dintre primele mele mesaje…in acest forum… Rog organizatorii sa incerce sa separe soft-urile educationale, utilitare si jocurile in categorii diferite…As vrea sa stiu totusi care ar fi criteriile de departajare a unui soft utilitar/educational de un joc… Eu nu as putea face o comparatie intre acestea…

Am mai participat la astfel de concursuri, dar la acele concursuri, organizatorii au avut bunavointa sa imparta in 4 categorii(site-uri,soft educational,soft utilitar si jocuri). Aici nu se poate face acelasi lucru ???Astept raspuns de la organizatori…

add2003

Se pare ca organizatorii nu-si dau seama de diferentele dintre aceste doua tipuri de soft-uri... Am mai precizat si eu chestiile astea pe forum dar nu am primit nici un raspuns.... Era unul dintre primele mele mesaje...in acest forum.... Rog organizatorii sa incerce sa separe soft-urile educationale, utilitare si jocurile in categorii diferite...

As vrea sa stiu totusi care ar fi criteriile de departajare a unui soft utilitar/educational de un joc... Eu nu as putea face o comparatie intre acestea...
.....
Astept raspuns de la organizatori....Faptula ca anul trecut era soft utilitar cu jocuri, nu se datoreste...confuziei!
In general, s-a luat mai putin in discutie jocul....
Din dorinta de a se lua totusi in considerare jocurile au fost incluse...cumva la sectiunea utilitare
Retineti ca si in acest an, avem TREI sectiuni..
In plus exista si concursul OPEN
PREMII GRASE, mai ales la locurile I
(incercam sa depasim sumele pe care le-ar primi candidatii daca s-ar "cumpara" programele!)
Noi nu vindem si nu cumparam nimic. Doar incercam sa va facem cunoscuti si sa va apreciem valoarea

emil onea

Si nu inteleg de ce nu ati putea face 4 categorii in loc de 3, ca sa “faceti cunoscuti” lumii si tinerii gamedeveloperi din RO, dupa atitudinea dumneavoastra fata de GameDevelopment(care va ASIGUR ca-i ceva mult mai avansat decat credeti dumneavoastra) nici nu ma mai mir ca GameDevelopmentul in RO este foarte slab fata de alte tari, cu toate ca oameni doritori sunt mai peste tot. Va rog sa reganditi situatia, ar fi de castigat si ptr noi si ptr dumneavoastra organizatorii(zic asta ptr ca probabil ati avea mai multi participanti daca ati infiinta mai multe ramuri in concurs, precum cea a jocurilor pe calculator)P.S: Cat despre alte concursuri, hmmm…in loc sa faceti reclama la concursul asta, faceti la altele?!P.P.S: Treaba cu “sa va facem cunoscuti” este putin cam prea exagerat, nu credeti? Zic asta ptr ca nu dumneavoastra ne faceti cunoscuti, ci noi prin proiectele noastre…(*nu luati spusele mele in nume de rau, ci mai degraba ca pe niste sfaturi)

ScRaTcH

P.S: Cat despre alte concursuri, hmmm...in loc sa faceti reclama la concursul asta, faceti la altele?!


Concursul Open este o sectiune a Infoeducatiei (cei mai buni de la pagini web sunt supusi la inca o proba).[/quote]

P.P.S: Treaba cu "sa va facem cunoscuti" este putin cam prea exagerat, nu credeti? Zic asta ptr ca nu dumneavoastra ne faceti cunoscuti, ci noi prin proiectele noastre...

Dupa parerea mea, Infoeducatia te ajuta in doua moduri:

1. Cand te duci la cineva (in principal la o firma) ca sa arati proiectul tau, una este cand spui "hai sa va arat ce am facut eu" si alta este cand spui "sa va arat proiectul meu cu care am castigat locul 1 la un concurs national de software pentru liceu". Esti privit altfel, iar prima impresie conteaza.

2. Faptul ca in tabara vor fi prezenti reprezentanti de la diferite firme de profil este o ocazie sa va afirmati in fata acestora, sa va faceti cunoscuti. Ocazie care nu ar fi existat fara Infoeducatie. Concursul te face cunoscut, nu proiectul. Daca ai mai participat gandeste-te la toti castigatorii pe care ai ajuns sa ii cunosti. Crezi ca ai fi auzit de ei daca nu era Infoeducatie?

O analogie: degeaba alergi suta de metri in 9 secunde. Cunoscut este individul care a castigat medalia de aur la aceasta proba la Olimpiada.

Despre sectiunea de jocuri, intr-adevar, a dezvolta un joc este cel putin la fel de greu ca si a dezvolta un soft.
Dar trebuie sa te gandesti si la problema de imagine: in momentul in care cineva aude cuvantul jocuri imediat apare gandul "aha, promovam jocurile in invatamant!" si reputatia si imaginea concursului scade.
Vivi

Dar trebuie sa te gandesti si la problema de imagine: in momentul in care cineva aude cuvantul jocuri imediat apare gandul "aha, promovam jocurile in invatamant!" si reputatia si imaginea concursului scade.


Vivi ... nu cred ca imaginea concursului va avea de suferit pt. ca daca ma duc amu la directoarea de la mine din liceu shi ii zic de Galaciuc o sa stea cam 5 minute sa-shi aminteasca (daca-shi aminteshte de acest concurs). Eu particip la soft utlitar shi nu prea cred ca-i logic ca programul meu sa se ia "la tranta" cu un joc. Nu shtiu ce criterii ar putea despartzii asemenea aplicatzii. Ar fi bine venita inca o sectiune care nu trebuie sa-i zicetzi jocuri ci "Entertainment Software" ... iar daca-l scrii in engleza nimeni no sa se prinda :wink:.

Shi inca ceva ...
promovarea jocurilor in invatzamant

... hai ma fii serios, adica eu, in 3 ore de laborator de info, dupa ce-mi gat temele (programe in Borland C++) sunt liber sa fac ce vreau (sa stau pe net sau sa ma joc). Shi asta nu numai la mine in clasa se intampla ca se intampla shi la altzi profesori ... intri la ei in sala shi numa-l vezi pe prof pe un comp shi joca Quake 3 cu inca 5 indivizi (dupa o partida de asha ceva ... altcumva gandeshti).
Omul mai are nevoie shi de relaxare .... sper ca la Galaciuc nu ne obligatzi sa nu avem macar un joc la noi ca sa ne destindem creierele cu un Counter sau o stratejie.
ScRaTcH

Si nu inteleg de ce nu ati putea face 4 categorii in loc de 3, ca sa "faceti cunoscuti" lumii si tinerii gamedeveloperi din RO, dupa atitudinea dumneavoastra fata de GameDevelopment(care va ASIGUR ca-i ceva mult mai avansat decat credeti dumneavoastra) nici nu ma mai mir ca GameDevelopmentul in RO este foarte slab fata de alte tari, cu toate ca oameni doritori sunt mai peste tot. Va rog sa reganditi situatia, ar fi de castigat si ptr noi si ptr dumneavoastra organizatorii(zic asta ptr ca probabil ati avea mai multi participanti daca ati infiinta mai multe ramuri in concurs, precum cea a jocurilor pe calculator)

P.S: Cat despre alte concursuri, hmmm...in loc sa faceti reclama la concursul asta, faceti la altele?!

P.P.S: Treaba cu "sa va facem cunoscuti" este putin cam prea exagerat, nu credeti? Zic asta ptr ca nu dumneavoastra ne faceti cunoscuti, ci noi prin proiectele noastre...

(*nu luati spusele mele in nume de rau, ci mai degraba ca pe niste sfaturi)


Multumesc de sfaturi. Asa le si iau!
Nu fac reclama nici unui concurs si nici macar concursului Infoeducatie. Cine vrea vine, cine nu, nu!
Scopul declarat, dintotdeauna(10 ani!) a fost sa promovam, asa cum putem noi, cu mijloace simple si mai mult cu efortul personal al unui grup mic de oameni, ideile si munca voastra!
Daca vreti sa va faceti "cunoscuti" altfel, e treaba fiecaruia dintre voi! Acest concurs nu are absolut nici un scop ascuns si, repet, nu vindem si nu cumparam nimic! (insist in a sublinia acest aspect). Va oferim un cadru in care sa va intalniti cu colegii, sa discutati, sa invatati unii de la altii, sa va faceti prieteni si...poate sa gasiti ceva oportunitati pentru viitor. Lucrarile cele mai bune vor lua premii, raman ale voastre si puteti sa le valorificati mai departe cu "marca" premiului la Infoeducatie.
Va rog sa luati acest concurs ca atare si sa apreciati munca celor care se straduiesc, fara sa astepte foloase materiale, sa existe si sa va ajute.
Va voi povesti la Galaciuc, "culisele" acestui concurs...
Daca nu va place ideea, sunteti liberi sa nu o imbratisati!
Despre seciunea jocuri: ea este, in general, slab reprezentata si de aceea nu ne-am propus sa o evidentiem prea tare.
Despre jocurile pe calculator in tabara: NU hotarat! Este un loc frumos, aer curat, cadru natural exceptional si este pacat sa nu profitati de el. Jocuri puteti avea oriunde in oras sau acasa!

emil onea

Domnul Emil … sunt de acord cu dvs. in privintza jucatului jocurilor la Galaciuc … wtf suntem inconjuratzi de natura (bagam un conter cu prashtia cu guma de mestecat prin paduri :laughing:) … eu incercam sa-i spun lui Vivi ca jocurile nu pot influentza in rau un concurs … dar eu cred ca chiar daca facetzi sau nu o sectiune pentru jocuri (ceea ce va recomand din tot sufletul … ma pun in genunchi shi ma inchin catre rasarit :smiling_imp::slight_smile: prezentarea jocurilor va ramane la fel.

Eu personal nu merg la Galaciuc ca sa iau “premiul cel mare” ci pentru a lega prietenii shi a-mi face cunoscute cunoshtintzele (suna ciudat!) catre alte firme de software.

Organizatorii decid. Eu cred ca toata problema este finantzarea pe care o are tabara iar o sectiune in plus necesita un alt efort pentru ca shi la aceasta sectiune trebuie sa fie un loc I, II, III etc.

Eu nu cred ca mai are rost sa mai discutam asha in vant pe tema asta … pt. ca lacomului ii se ia tot ce are :wink:.

Ma bucur sa vad ca s-a ridicat iar problema asta. Am mai spus-o si o mai spun: Trebuie sectiune jocuri. Cum se poate ca faza judeteana sa aiba si cea nationala nu? Ciudat.

Oricum, din program si din organizarea taberei, din regulament, din tot reiese clar ca, de exemplu, siturile web sunt mult mai “incurajate” decat jocurile(eu fac joc). Astfel avem: premii substantiale la situri, concurs open (doar la situri), prezenta a cel putin 3 firme ce fac situri (din ce am citit pe forum) si multe alte avantaje (prezenta in juriu a unor persoane care fac bani din a face situri) SI nici un premiu anul trecut la jocuri (vedem cum va fi anul asta), nu exista o sectiune separata, nu exista firma producatoare de jocuri prezenta (adika ii Microsoft, dar nu cred ca pentru jocuri se afla acolo), s.a.m.d.

Acum, daca analizam un pic domeniul IT din Ro observam usor ca GameDevelopmentu este prea slab in comparatie cu alte domenii. Astfel, un concurs ca Infoeducatie, cu scopuri nobile, ar putea ajuta la recrearea balantei. Adica: Premii substantiale la jocuri, prezenta firmelor ce fac jocuri, etc, toate pentru a spori participarea la jocuri, si de aici poate mai e un pas pana la inflorirea din acest domeniu. In schimb, dv. procedati exact pe dos. Este o politica riscanta ce va duce la prea multi sitedeveloperi si prea putini gamedeveloperi.

In primul rand cavendish … fain avatar :smiley:.

Nu vreau sa par dubios dar shi eu shtiu care e problema cu jocurile pentru ca la soft utilitar se baga trei sectiuni diferite (soft utilitar, jocuri, soft educational) … cea din urma nu shtiu de ce mai e pentru ca a fost destul soft educational la Buzau unde s-au facut “mutari” de echipe pe podium numai sa iasa cei din orashele I… shi B… ca sa-i trimita in draq shtie ce tzara iar apoi cei de la restul categoriilor sa ramana cu buza umflata shi cu 10 Euro in mana (pt. premiul I). Ca sa revenim … ca sa creezi sectiuni noi trebui fonduri … shi shtim cu totzii cum e in Romania cu sponsorizarile (cat mai mica sponsorizarea shi cat mai mare reclama).

Eu cred ca ramne la latidudinea organizatorilor.


restul categoriilor sa ramana cu buza umflata shi cu 10 Euro in mana (pt. premiul I).

Eu vad totul foarte clar. Avem suma S de fonduri & 4 categorii(la infoeducatie 3) => Premiile la o categorie = S/4(sau 3 la...). Daca nu-i asa, nici nu vreau sa aflu... NU vreau sa aflu iar ca la saituri se dau premii mai mari. :fearful: Chiar toata lumea crede ca e mai mare efortul sa faci un sait decat un joc sau ca e mai mare efortul sa faci un soft decat un sait? Pana la urma se evalueaza calitate & efort, nu?
cavendish


... Pana la urma se evalueaza calitate & efort, nu?


Mmda :fearful: ... cred ca asta e singurul criteriu care o sa fie folosit la sectiunea "soft utilitar" aka "ghiveci cu flori". :disappointed:
Nu cred ca mai are rost sa ne preocupam atata ... wtf pana la urama tot prieteniile care se fac in tabara, balbele la prezentari, farse specifice taberelor, counteru printre copaci (trebe organizat cumva .... cand mergem in drumetzie :smiling_imp::) shi alte activitatzi o sa fie faine ... de fiecare data cand am fost chemat pentru premiere sau alte procarii dinastea imi venea sa fug nu sa ma bucur ... nu prea imi plac festivitatzile.

Hmm…sunt de parere ca jocurile trebuie jucate dupa care uitate cat mai repede pana nu le joci si a doua…si a treia…si a “n`a” oara…

Ce legatura are asta cu cele spuse mai sus? nici una! ei bine…nu inteleg de ce trebuia din nou sa va legati de site-uri…va inteleg frustrarea , dar sincer nu cred ca era cazul.

Probabil ar trebui sa exista si o categorie separata numita jocuri. Dar tot la fel de probabil ar trebui sa existe categorii de acest gen si la site-uri. Dar acest lucru nu este posibil! Pe internetics sunt n categorii…iar media per categorie nu depaseste 10-15 participanti (sau depaseste!?)…deci…daca ar fi asa ceva la infoeducatie , cum ar decurge lucrurile? 5 participanti la fiecare categorie…la fiecare categorie 3 premii + 2 mentiuni…toata lumea fericita deoarece toata lumea a luat premii :smile:

Oricum…eu cred ca maibine lucrurile sunt lasate asa decat sa se schimbe in ceva mai rau :wink:

Si daca tot ziceti ca nu va intereseaza banii , de ce nu faceti voi categorii separate pe foaie voastra personala de lucru. Selectati din clasamentul final cei care au participat la “sectiunea jocuri” si vedeti ce iese…

P.S…nu sunt de acord cu cele spuse de vivi (sau d-ul onea…imi cer scuze dar nu mai retin exact care dintre cei doi) cand zicea ca daca s-ar introduce categorie separata numita jocuri cei de la inspectorate s-ar simti ceva mai ciudat…

Eu incerc sa raspund in felul urmator:

1. daca vivi a fost autorul acelei idei ==> vivi, daca tot va temeti de ce nu stergeti de pe foaia de concurs jocurile!? probabil asa ar ramane toti cu un gust amar dar s-ar pune pe alte lucruri “mai importanta” care sunt luate in seama!

2. daca d-ul onea a fost auorul acelei idei ==> din cate stiu ati fost inspector (sau ati avut birou pe undeva prin minister) … daca alti inspectori s-ar simti cumva daca ar vedea ca la infoeducatie vin participanti cu jocuri…dv de ce nu va aflati intr-o astfel de stare?

Acesta a fost doar punctul meu de vedere…va rog sa nu-l luati ca o ofensa la adresa voastra , sau a concursului…

bloodpath

Acesta a fost doar punctul meu de vedere...va rog sa nu-l luati ca o ofensa la adresa voastra , sau a concursului...
_________________
You Hate Me, cuz` i'm black!:laughing: :laughing: off topic, i know, i'm sorry.

on topic: sunt de acord cu crearea unei noi sectiuni de jocuri. altfel s-ar pierde multe chestii valoroase... what's next? web = soft educational? si pentru cel ce a zis ideea cu inspectoratul care s-ar simti rusinat, eu zic ca ar trebui sa va treziti la realitate si sa vedeti ca divertismentul este cea mai profitabila industrie, si mai ales in industria jocurilor pe calculator se fac sume astronomice de bani. nu e de joaca... :wink:
bloodpath

Hmm...sunt de parere ca jocurile trebuie jucate dupa care uitate cat mai repede pana nu le joci si a doua...si a treia...si a "n`a" oara...


Dezvolta.

Frustrat nu sunt. Si am impresia ca tu vezi ITu asa: "web si restul". Si nu cred ca e ok. Internetics nu poate fi comparat cu Infoeducatie. Internetics premiaza web.
bloodpath


3 premii + 2 mentiuni...toata lumea fericita deoarece toata lumea a luat premii :smile:


Nu mai suntem in clasa a 3-a sa plangem daca nu luam premiu.

Siteurile intre ele pot fi comparate. Si nu infloresc acum, stii asta.
Dar un soft educational chiar nu poate fi comparat cu un joc. De nici un fel.

what’s next? web = soft educational?

Asta mi-a fost adresata mie? daca da…citeste de 10 ori inainte de a da cu capul de stalpul societatii! what’s next!? :smiling_imp::

tu vezi ITu asa: “web si restul”. :imp: :imp: :imp:

Eu vad it-ul ca: Cei care au ceva de zis si restul…

Eu mi-am exprimat parerea iar tu vi si-mi zici mie ce cred despre lumea IT? mda…si nu inteleg de ce mi-ai tras atentia asupra internetics-ului…fireste ca el este legat de web design…dar eu am vrut sa sublieniez o idee (culori collorate n-am…sorry)…poate am exagerat cand v-am facut frustrati…poate tu nu esti…dar restul sunt…si da , cred ca unii se cred inca in clasa a 3-a si da…cred ca unii fac atata scandal din cauza sectiunii “jocuri” doar pentru ca ei nu pot in acest fel sa aspire la locurile 1,2,3 de la categoria din care fac parte.

Si da…sunt de acord cu tine cand zici ca site-urile pot fi comparate intre ele…dupa anumite criterii…dar cred de cuvinta ca asa cum un soft utilitar este in alta categorie fata de softul educational asa ar trebui sa fie si la site-uri!

Un joc nu poate fi asociat cu un soft educational sau utilitar…dar cred ca exista si exceptii…sau nu!? gandeste-te la SimCity sau alte jocuri de simulare economica…probabil ca ma insel…probabil ca nu…

Daca as putea sa votez pentru crearea unei categorii numite “jocuri”…as face-o cu cea mai mare placere…

Ps

Lordbriosa …tu imi vb despre sumele mari de bani care sunt investite in jocuri…dar comapnile care fac jocuri si care scot bani pe banda rulanta de pe ele isi fac jocul singuri…fara a se inspira…cum fac multi dintre “noi”…mai gandeste-te la asta…

“inspira” = a “prelua” din diverse locuri diverse " …"

in primul rand o sa te rog sa nu mai folosesti un ton agresiv, nu ajuta decat la a crea antipatie. singura parte din postul meu precedent care se referea la tine era cea cu quote, adica cea off topic. mesajul meu nu iti era adresat tie si e problema ta daca te-ai simtit ofensat. poate ar trebui sa citesti de 10 ori inainte sa pui un post ca asta.ai grija data viitoare cand mai pocesti un nickname sa ai si motive bine intemeiate, pentru ca altfel tu esti ala care se da cu capul de stalpul societatii. ce legatura are ce am zis eu cu faptul ca unii se inspira? absolut nici una. eu am subliniat faptul ca industria jocurilor este una serioasa, si ca nu exista motive de rusine daca unii dintre noi vor sa o apuce pe calea asta. acum ai inteles? e nevoie sa-ti desenez?si vezi ca ma confunzi cu cavendish, el ti-a zis de “web si restul” si de internetics, nu eu.

Poate alta data te vei exprima mai bine sa intelega lumea…si poate atunci cand exprimarea ta va fi pe masura si postul meu va fi pe masura…nick-ul asa l-am citit…credeam ca esti d-ul brioasa…mare branza (se mai intampla :smile: )

Cat despre partea cu web-ul…nu era adresata acea idee pentru tine ci pentru cel dinaintea ta’…trebuia sa le pun toata in ordine pentru a intelege toata lumea? credeam ca stie fiecare ce a zis…

Si repet…imi pare rau ca o simpla parere te-a scos din sarite…dupa cum zicea cineva de pe forum… :“esti trist…”…

P.s… pe replicile mele exista un anume copyright…asa ca , incearca sa nu le mai folosesti :smile:

Apropo , nu am folosit nicidecum un ton ironic…doar ca nu-mi plac conversatile seci… :flushed:

aa da…ce ar fi sa incercam sa nu continuam in felul acesta!? stiu ca toti de pe acest forum va aparati idealurile dar sa o lasam mai moale cu totii… :wink:

Eu v-am dat dreptate intr-o oarecare masura…daca organizatorii nu vor lua nici o masura asta este. Dar sincer sa fiu , am vazut si concursuri mai aiurea. Nu ca infoeducatie ar fi aiurea…dar sa zicem ca la infoeducatie jocurile sunt impreuna cu soft-urile…la alte concursuri jocurile erau impreuna cu soft-urile si cu site-urile…fa aici selectie!:)))