Sugestii pentru seminariile Infoeducatia?

Salut,Anul trecut, dupa cum probabil stiti, a fost tinuta o serie de seminarii pentru elevi.

Aveti sugestii pentru anul acesta? Despre ce subiecte credeti ca ar fi cel mai potrivit sa se discute?Asteptam sugestii si eventuale pareri despre seminariile de anul trecut, atat la continut cat si la forma sau modalitate de desfasurare.

  • securizarea aplicatiilor (cei de la Softwin se pricep)

    - platforma .NET    //daca putetzi organiza seminariile dupa ora 19 - 20, cand e mai racoare, ar fi super    seminariile de anul trecut au fost relativ ok, pacat ca toate au fost legate de web si noi softishtii n-am avut nici un seminar mai pt. noi.

-aspecte cheie ale aplicatiei finaleAr trebui sa contina cateva principii despre cum arata o aplicatie scoasa pe piata

- portabilitate

- accesibilitate etc

- viteza

Sunt criterii pe care softistii le iau in considerare dar e mai bine sa le explice cineva care chiar a vandut aplicatii si are experienta.Semninarul il poate tine practic orcine de la Softwin sau Microsoft…

Pana la a face propuneri de seminarii , mai bine facem o propunere pentru o locatie in care sa fie desfasurate seminariile , pentru ca in acea camaruta in care s-au desfasurat anul trecut , nu se poate numi cadru civilizat.

dirtykid

Pana la a face propuneri de seminarii , mai bine facem o propunere pentru o locatie in care sa fie desfasurate seminariile , pentru ca in acea camaruta in care s-au desfasurat anul trecut , nu se poate numi cadru civilizat.


Cred ca totusi continutul primeaza. :smile: Pentru un seminar de calitate eu m-as urca si intr-un copac, nu mi-ar pasa, continutul sa fie bun.

Deci... doar atat? Nu isi mai doreste nimeni nici un alt seminar? Sa nu le mai facem? :smile:

Decat sa murim de cald acolo , mai bine se tine in sala de mese , nu vad care ar fi marele deranj.

s-a tinut si in sala de mese…marele defect este ora…trebuie facut in asa fel incat sa participe cat mai multa lume. Din cauza orei multi sunt in concurs! :imp:

Eu propun sa se faca un seminar despre siguranta si intimitatea pe internet care exista acum (sau nu exista, ma rog…). Netu devine din ce in ce mai periculos si nu multi stiu lucru asta si n-ar fi rau sa mai invete cate ceva. Parerea mea!

cerigo

.NETagain? Anu trecut au fost si cursuri .NET
  1. ceva despre Longhorn&tot ce e nou la el.

    2.un seminar pe tema " Colgate :: Sa scapam lumea de carii" in care sa desenam pe foi planete care zambesc cu pasta de dinti :bulb:
TheAndy

1. ceva despre Longhorn&tot ce e nou la el.
2.un seminar pe tema " Colgate :: Sa scapam lumea de carii" in care sa desenam pe foi planete care zambesc cu pasta de dinti :bulb:


Hai sa nu dam in penibil.

Daca te intereseaza si chiar ai alte idei, ok, daca nu, lasa pe altii sa isi spuna parerea. Dar nu vad rostul in a face misto de seminariile astea, pe mine ma intereseaza la modul real sa vad ce ati vrea si mistourile nu ajuta la absolut nimic.

ok.am inteles ideea.1.longhorn

2.mobilitate.astazi smartphone-urile si pda-urile sunt din ce in ce mai frecvente si performante si din ce in ce mai multe programe pt pc-ul clasic devin mobile sau ies din joc.

ex concret:un smartphone cu gps scoate din uz toate softurile de gps pt desktopuri,laptopuri puse pe scaunul din dreapta,harti de hartie.

si pe aceeasi tema virusi pt tel mobile.

1 bucata idee venita azi noapte“Evadarea softului din lumea necuvantatoarelor”

Un seminar despre integrarea serviciilor de voce in programe,programe operate prin comenzi vocale,rapoarte si statistici “graite”.

1.Ascensiunea XML

cate ceva despre xml,ce face,unde e folosit.

de ce toate aplicatiile office au Save As XML

de ce programele nu mai au Config.ini si au Config.xml

2.VoIP

ce face,cum il folosim fara sa stim,compresie audio etc

3.RSS

4.Interfata aplicatiilor

-web

-flash

-form

-cmd promt

O discutie despre punctele forte si dezavantajele fiecarei optiuni

Conceptul Open Source

Unobtrusive JavaScript; AJAX; Dynamic web pages on the client side.

Cand si cum sa le folosim, pitfalls etc.E doar o propunere. Nu stiu daca va face cineva un astfel de seminar.

Pentru web cred ca ar merge o tema legata de webdesign culture, ar fi chiar utila pentru tineri, a vorbit anul trecut parca ceva de asta Marius Deak de la Green Pixel, dar mi s-a parut destul de superficial. Nu intru in detalii, s-ar putea aborda o gramada de subteme interesante legata de aceasta tema.

1.Web site / web application(RIA) (care este tendinta in web-ul din 2005)?
2.Dom/javascript:Ajax + remote scripting + presentational javascript
3. Search engine optimization
4.Unobstrutive scripting techniques(la fel ca si wickedman sunt de parere ca un astfel de seminar ar fi util)
5. X-Forms + xml events (
Xml related technologies)
6. url encoding / rewriting
7.Studiu de caz ‘google’
… si lista poate continua

SEO , neaparat ! :smile:

Eu sunt softist si anul trecut am fost oarecum dezamagit de faptul ca toate prezentarile s-au tinut despre web… asa ca pentru anul asta mi-as dori ceva legat de soft/programare (de exemplu, oricare dintre astea: RNA, AI, recunoastere vocala, OCR, cautari eficiente (search engine), simulari in timp real(sau nu), optimizari, controlarea sistemelor dinamice, criptografie/stenografie, matematici aplicate, grafica 2D/3D, procesarea sunetului, eventual prezentarea unor probleme de actualitate, in curs de dezvoltare). In general, toate seminariile se tin pe teme gen “ce face toata lumea in ziua de azi”, teme de consum, lucruri trendy&fresh in lumea IT: baze de date, SQL, retele, Windows, .NET, securitatea datelor si tot ce are legatura cu asta. Cred ca ar fi mult mai interesante niste seminarii despre ceva care nu face toata lumea, teritorii obscure si ceva mai neexplorate. Nu avem nevoie de seminarii care sa ne bage idei (ideile Microsoft de exemplu - no offence) pe gat, ci mai de graba de seminarii care sa ne dea noua posibilitatea de a veni cu idei noi, de a inova… care sa ne “crape” mintea putin, sa ne deschida perspectiva, sa ne trezeasca interesul pentru anumite subiecte si probleme pe care sa le dezvoltam noi ulterior.Altceva, foarte important, care cred ca ar fi de interes pentru toti softisti (nu ca pe astia cu web-ul nu v-ar interesa)… ar fi o solutie pentru problema “Am o idee pentru un soft. L-am realizat in mare parte. Poate sa faca asta, asta si asta. Cum pot profita material de realizarea asta (in sensul ca sa imi fac ideea cunoscuta la o firma care se ocupa cu ceva asemanator) ?” Sau altfel spus: Cum pot exploata o idee intrucatva buna fara sa-mi iau tzeapa? Asta cred ca ne-ar interesa pe toti.Who’s with me on this one?